Rally Μεγάλης Βρετανίας - 3η Μέρα - 2o Loop: Αύξησε τη διαφορά του ο Tanak, ποινή για τον Breen



Μετά το τέλος της τρίτης ημέρας, οι τρεις διεκδικητές του φετινού πρωταθλήματος έδωσαν μάχη για την πρωτοπορία του αγώνα, με την Hyundai να επιβάλει στον Craig Breen παιχνίδια τακτικής. 
O Ott Tanak κρατάει την πρωτοπορία του αγώνα παρά το γεγονός ότι στην SS15 έφυγε ο πίσω προφυλαχτήρας του Yaris WRC και ήταν δύσκολο να ακούει τις σημειώσεις από το συνοδηγό του, αφού ακουγόταν έντονα μέσα στην καμπίνα η εξάτμιση.
Ο Thierry Neuville ανέβηκε στη δεύτερη θέση και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις SS14 και SS16. Μάλιστα, πίεζε τόσο πολύ στην SS17 που το αυτοκίνητό του ακούμπησε σε μια αχυρόμπαλα και το αποτέλεσμα ήταν βγει ο καθρέπτης του οδηγού από την θέση του.
O Sebastien Ogier έπεσε κατά μία θέση και τώρα βρίσκεται στην τρίτη θέση.
Ο Kris Meeke παραμένει στην τέταρτη θέση και δεν απειλείται η  θέση του από τον Andreas Mikkelsen. 
O Elfyn Evans έδωσε σκληρή μάχη με το Νορβηγό οδηγό της Hyundai για την πέμπτη θέση, αλλά αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει με τη διαφορά τους να είναι στα 4,5 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, έχασε αρκετό χρόνο στην SS15, επειδή σταμάτησε να λειτουργεί για λίγα δευτερόλεπτα ο κινητήρας του Ford Fiesta WRC.
Πίσω του βρίσκεται ο Teemu Suninen, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει ρυθμό με το Ford Fiesta WRC σήμερα.
Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Pontus Tidemand, Craig Breen και Kalle Rovanpera από το WRC2 Pro.
Ο Βορειοϊρλανδός οδηγός της Hyundai πήρε ένα λεπτό ποινή μετά από συνεννόηση με την ομάδα του, γιατί άργησε να εκκινήσει έξι λεπτά στην SS15 και εκκίνησε τελικά μεταξύ του Neuville και Meeke. 
Να πούμε σε αυτό το σημείο πως στον αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας δεν ευνοούνται οι οδηγοί που εκκινούν πιο πίσω, γιατί η επιφάνεια της ειδικής γίνεται πιο ολισθηρή. Εκτός δεκάδας βρίσκεται ο Esapekka Lappi, ο οποίος παραπονέθηκε για υποστροφή μετά το τέλος της SS15.

Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών:






Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS17:

Post a Comment

Previous Post Next Post