Rally Μεγάλης Βρετανίας - 4η Μέρα: Μάχες μέχρι το τέλος του αγώνα με νικητή τον Tanak



Ο αγώνας της Μεγάλης Βρετανίας έφτασε στο τέλος του με τον Ott Tanak στην πρώτη θέση και τους Thierry Neuville και Sebastien Ogier να συμπληρώνουν την τριάδα.
Ο Ott Tanak θα ανέβει για άλλη μια φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και πήρε τους 5 επιπλέον βαθμούς από την Powerstage.
O Thierry Neuville κατέκτησε τη δεύτερη θέση και έδωσε συγκλονιστική μάχη με τον Εσθονό οδηγό σήμερα μειώνοντας κι άλλο τη μεταξύ τους διαφορά από χθες χωρίς, όμως, να καταφέρει να πάρει τη νίκη. Στην τελευταία ειδική του αγώνα, ήταν λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Evans και για το λόγο αυτό πήρε μόνο ένα βαθμό από την PS.
Το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπληρώνει ο Sebastien Ogier, ο οποίος δεν ήθελε να πιέσει ιδιαίτερα σήμερα και κατάφερε να φύγει με 4 έξτρα βαθμούς από την PS.
Ο Kris Meeke παρέμεινε τέταρτος και δεν κατάφερε να πάρει κάποιον έξτρα βαθμό από την PS.
O Elfyn Evans έδωσε μάχη σήμερα με τον Andreas Mikkelsen για την πέμπτη θέση και κατάφερε να βγει νικητής από τη μεταξύ τους μάχη με τον τελευταίο να περιορίζεται στην έκτη θέση. 
Ο Pontus Tidemand τερμάτισε στην έβδομη θέση και είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει πετύχει στη μεγάλη κατηγορία.
Τη δεκάδα κλείνουν οι Craig Breen, Kalle Rovanpera από το WRC2 Pro, ο οποίος έγινε πρωταθλητής στην κατηγορία του μετά το τέλος του Rally Μεγάλης Βρετανίας, και Petter Solberg από το WRC2.
Εκτός δεκάδας βρίσκεται ο Esapekka Lappi, ο οποίος στην SS18 χτύπησε μια αχυρόμπαλα, με αποτέλεσμα να πάθει ζημιά ο μπροστινός προφυλαχτήρας στο δεξί μέρος. Ωστόσο, κατάφερε να σημειώσει τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην PS και πήρε 3 επιπλέον βαθμούς από την ειδική.
Η M-Sport ανακοίνωσε χθες ότι ο Teemu Suninen δεν θα αγωνιστεί την Κυριακή λόγω εκτεταμένης ζημιάς στο αυτοκίνητό του. Μάλιστα, ανέφεραν πως ο χρόνος για να φτιαχτεί το αυτοκίνητο από τους μηχανικούς είναι λίγος, οπότε έπρεπε να πάρουν αυτή την απόφαση.
Η 20η ειδική του αγώνα ακυρώθηκε από τους διοργανωτές για λόγους ασφαλείας.

Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών:





Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος του αγώνα:

Post a Comment

Previous Post Next Post