Κριτική του Tanak στην FIA ως προς την αργοπορία αποφάσεων πάνω στο θέμα του υβριδισμού



O Ott Tanak άσκησε σκληρή κριτική στην FIA πάνω στο θέμα του υβριδισμού, καθώς ο ίδιος πιστεύει πως υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση από πλευράς της μέχρι να ανακοινώσει τους νέους κανονισμούς και για το τι θα ισχύσει με τις δοκιμές των νέων αυτοκινήτων.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου ανακοίνωσε μόλις πριν ένα μήνα πως οι ομάδες θα είναι σε θέση να δοκιμάσουν τελικά τα νέα αυτοκίνητα τον επόμενο Φεβρουάριο αντί του Ιανουαρίου που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι δοκιμές.

Τα αυτοκίνητα νέας γενιάς του WRC θα φέρουν υβριδικά μέρη στον κινητήρα τους από το 2022, με τον κινητήρα να μένει ίδιος με αυτόν των τωρινών αυτοκινήτων.

Το μόνο σημαντικό πράγμα που θα αλλάξει στα νέα αυτοκίνητα είναι το σασί, το οποίο θα είναι αυτόνομο και θα διαφοροποιείται από το σασί των αντίστοιχων επιβατηγών αυτοκινήτων, ενώ θα φέρει ένα επιπλέον roll cage πίσω από τα καθίσματα του συνοδηγού και του οδηγού. 

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί πως η γερμανική εταιρεία Compact Dynamics, η οποία θα προμηθεύει τις ομάδες με τα υβριδικά μέρη του κινητήρα, καθυστέρησε να διανέμει αυτά τα εξαρτήματα στις ομάδες λόγω προβλήματος διαχείρισης και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει σαφής καθυστέρηση στην προετοιμασία των αυτοκινήτων από τους μηχανικούς των ομάδων.

"Είναι περίπλοκη η κατάσταση από την πλευρά της FIA", δήλωσε ο Tanak.

"Αυτά τα πράγματα φαίνεται να έχουν αφεθεί την τελευταία στιγμή και τώρα τα πάντα πρέπει να γίνουν σε ένα αρκετά μικρό περιθώριο χρόνου -δε μοιάζει να είναι πολύ έξυπνος ο τρόπος να κάνεις πράγματα.

"Για μένα, δεν υπάρχει τίποτα να πω, αυτό είναι το παιχνίδι των μεγάλων, αλλά σίγουρα φαίνεται πως θα δουλέψουμε πολύ τώρα".

Τέλος, ο ίδιος απάντηση στην ερώτηση για το πώς νιώθει για το χρόνο που έμεινε για την παρουσίαση της υβριδικής τεχνολογίας: "Μην ξεχνάς, δεν είναι μόνο ο υβριδισμός που πρέπει να δοκιμάσουμε, είναι επίσης και το σασί με τα roll cages.

"Τα πάντα είναι καινούρια με αυτά τα αυτοκίνητα.

"Εντάξει, ο κινητήρας είναι περίπου ο ίδιος, αλλά για το σασί και τα άλλα πράγματα, δεν είναι ότι τοποθετήσαμε κάτι από τα προηγούμενα αυτοκίνητα.

"Ξεκινάμε από μια κενή σελίδα χαρτιού κι ακόμα υπάρχουν πολλές δουλειές να γίνουν σε μικρό χρονικό διάστημα.

"Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς ποια είναι η επόμενη κίνηση".

Post a Comment

Previous Post Next Post