Παραμένει ανοικτή η μάχη για το πρωτάθλημα του 2020, σύμφωνα με τον Evans



Ο Elfyn Evans πιστεύει πως ο τίτλος για το φετινό πρωτάθλημα θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, δηλαδή στη Monza, εξηγώντας το σκεπτικό του πίσω από τη δήλωση αυτή.

Ο Ουαλός οδηγός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών μετά την ολοκλήρωση έξι αγώνων έχοντας διαφορά από το δεύτερο Sebastien Ogier 14 βαθμούς, οι οποίοι δεν είναι κι αρκετοί για να του εξασφαλίσουν το φετινό τίτλο, αφού ένα λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Να υπενθυμίσουμε πως η πρώτη θέση βαθμολογείται με 25 βαθμούς, η δεύτερη με 18 και η τρίτη με 15 αντίστοιχα, οπότε ακόμα όλα είναι ανοικτά στο πρωτάθλημα οδηγών και συνοδηγών.

"Θα πάμε στην Monza προσπαθώντας να νικήσουμε τον αγώνα -αυτό είναι κάτι που είμαι απολύτως έτοιμος", δήλωσε ο Evans.

"Από την πλευρά μου, με την κατάσταση των βαθμών όπως έχει, το πρωτάθλημα είναι ακόμα ένα ανοικτό παιχνίδι.

"Κατά ένα τρόπο, φυσικά, ο τίτλος είναι πιο κοντά, αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι ακόμα ανοικτά και το οτιδήποτε μπορεί ακόμα να συμβεί στο μοναδικό εναπομείναντα αγώνα -και με την παραδοχή ότι η Monza θα έχει πλήρες πρόγραμμα και ότι θα δοθούν πλήρεις βαθμοί, όπως γίνεται επί του παρόντος.

"Μπορείς να δεις την έλλειψη του Ypres με δύο τρόπους.

"Αν είχα ένα πρόβλημα με δύο αγώνες να απομένουν, θα υπήρχε ακόμα ένας εναπομείναντας αγώνας για να καλύψω το χαμένο έδαφος.

"Τώρα, αν οτιδήποτε πάει στραβά στην Ιταλία, η δουλειά έχει πιθανόν ολοκληρωθεί -δεν θα υπήρχε καμία ευκαιρία να πάρω πίσω τους βαθμούς".

Post a Comment

Previous Post Next Post