Συνέντευξη με τον Hayden Paddon

Ο Hayden Paddon, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα του WRC, δέχτηκε την πρόσκλησή μας και μας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του θέσαμε.
-Καλησπέρα Hayden! Πριν ξεκινήσουμε, θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που δέχτηκες να μου δώσεις συνέντευξη. Πώς θα περιέγραφες την σεζόν που πέρασε?
Ήταν μία περίεργη χρονιά -το να υποχωρήσουμε για να αγωνιστούμε μόνο στους μισούς αγώνες του WRC μας πήρε λίγο χρόνο να προσαρμοστούμε, αλλά τελικά κάναμε την καλύτερη δουλειά που θα μπορούσαμε ενώ παράλληλα τηρήσαμε το ομαδικό παιχνίδι. Ήταν καλό που είχαμε κάποιες επιτυχίες επίσης στους αγώνες της Νέας Ζηλανδίας, οι οποίοι με κράτησαν σε φόρμα.
-Το συμβόλαιό σου με την Hyundai λήγει στο τέλος του 2018. Έχεις κάποια σχέδια για την επόμενη χρονιά?
Είναι ακόμα σε εξέλιξη. Θέλουμε να μείνουμε στην Hyundai Motorsport και έχουμε δοκιμάσει οτιδήποτε μπορούμε για να το προσπαθήσουμε και να επιτευχθεί αυτό. Τώρα απλά πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι απόφαση θα παρθεί.
-Έχω μια δύσκολη ερώτηση για σένα. Η Hyundai σκέφτεται να εφαρμόσει το σύστημα του 2018 για το 2019 με τέσσερεις οδηγούς και τρία αυτοκίνητα. Δήλωσες πρόσφατα ότι είσαι αφοσιωμένος στην Hyundai και πρέπει να αναφέρω το γεγονός ότι η M-Sport έχει μόνο τον Teemu Suninen με συμβόλαιο. Αν η Hyundai σου προσφέρει μερικό πρόγραμμα και η Μ-Sport επίσης σου προσφέρει πλήρες πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά, τι θα επέλεγες και γιατί?
Είμαι δεσμευμένος με την Hyundai μακροχρόνια — η Hyundai της Νέας Ζηλανδίας έχει επενδύσει πολλά σε μας και συνεχίζει να μας υποστηρίζει 100%. Προφανώς θα θέλαμε να αγωνιστούμε όλη τη σεζόν πάλι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι πιθανό και θα αποδεχτούμε ό,τι μας δώσει η Hyundai για το WRC. Δεν είναι εύκολες στιγμές, αλλά δουλεύουμε όσο σκληρά μπορούμε.
-Ο John Kennard ήταν συνοδηγός σου για χρόνια. Η αποχώρησή του στα μισά του 2017 ήταν δύσκολη για σένα να την αντιμετωπίσεις?
Ήταν κάτι που το δουλεύαμε μερικά χρόνια καθώς χρειαζόταν να υποβληθεί σε αντικατάσταση ισχίου, ήταν θέμα προσπάθειας να βρούμε την σωστή στιγμή. Πάντα επρόκειτο να είναι δύσκολο, αλλά δουλεύαμε παράλληλα με τον Seb εκτός αγώνων για να κάνουμε τη μετάβαση εύκολη, η οποία ήταν.
-Είδαμε πως ο αγώνας της Αυστραλίας ήταν ο τελευταίος για σένα και τον Seb. Τι θα κρατήσεις από τη συνεργασία που είχες μαζί του?
Είμαστε καλοί φίλοι και θα συνεχίσουμε να είμαστε. Ήταν κρίμα που τον χάσαμε, αλλά τελικά δεν μπορούσαμε να του προσφέρουμε το πλήρες πρόγραμμα που ήθελε. Του εύχομαι τα καλύτερα στις καινούριες του περιπέτειες και ήταν ωραίο που δουλέψαμε μαζί.
-Τώρα, θα ήθελα να σε πάω πίσω στο 2014 και να σε ρωτήσω πώς ένιωσες όταν η Hyundai επικοινώνησε μαζί σου. Είχες ποτέ φανταστεί ότι θα αγωνιζόσουν στο WRC?
Ήταν ένα όνειρο, το οποίο έγινε πραγματικότητα, και κάτι που δουλεύαμε για πολλά χρόνια. Ήταν επίσης ανακούφιση, καθώς είχαμε θυσιάσει πολλά και είχαμε την υποστήριξη πολλών ανθρώπων, και απλά όλα αυτά τα έκανε να μοιάζουν πολύ καλύτερα. Αλλά με τέτοια ευκαιρία επίσης έρχεται και η πίεση.
-Σε έχουμε δει να αγωνίζεσαι αρκετά στη Νέα Ζηλανδία. Το κάνεις για να είσαι σε επαφή με τις ειδικές, να κρατηθείς σε φόρμα ή απλά θέλεις να υποστηρίξεις τους αγώνες της πατρίδας σου?
Είναι και τα δύο -όταν αγωνίζεσαι σε συγκεκριμένο αριθμό αγώνων, χρειάζεται να συνεχίσεις να οδηγείς όσο πιο πολύ μπορείς για να κρατηθείς σε φόρμα. Οπότε με κρατάει μέσα στον ανταγωνισμό. Αλλά επίσης είμαι ένας περήφανος Νεοζηλανδός και απολαμβάνω να βοηθάω και να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω να εξαπλωθεί το άθλημα στη Νέα Ζηλανδία, το οποίο έχει ισχυρή θέση εδώ προς το παρόν.
-Η Χιλή είναι ένας νέος αγώνας στο calendar του WRC. Επιπρόσθετα, οι Κένυα και Ιαπωνία θα επιστρέψουν στο WRC. Θα ήθελες να επιστρέψουν οι αγώνες της Νέας Ζηλανδίας και της Ελλάδας σύντομα στο calendar του WRC?
Ναι, δυστυχώς υπάρχουν περιορισμένες θέσεις για πολλά rallies που θα έπρεπε να είναι στο calendar. Είναι ένα εμπορικό προϊόν πλέον και οι ομάδες χρειάζεται να πάνε σε μέρη που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους κατασκευαστές. Είναι δύσκολο, καθώς αληθινοί οπαδοί των rally θα ήθελαν να δουν κάποιους από τους παλιούς εικονικούς αγώνες πάλι, αλλά χωρίς τους κατασκευαστές δεν θα υπήρχε το sport και πρέπει να πάει σε χώρες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον εμπορικά.
-Ως επαγγελματίας οδηγός, τι συμβουλή θα έδινες σε έναν νέο οδηγό rally που τώρα ξεκινάει τα πρώτα του βήματα στον κόσμο των αγώνων?
Είναι ένας μακρύς δρόμος και θέλει πολλή σκληρή δουλειά και υπομονή. Ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι να θυμάσαι στα δύσκολα γιατί το κάνεις αυτό και να το απολαύσεις. Είναι επίσης σημαντικό να έχεις ένα καλά στρωμένο σχέδιο για να έχεις ξεκάθαρους στόχους.
-Πριν κλείσουμε τη συζήτησή μας, θα ήθελες να πεις κάτι στους Έλληνες οπαδούς σου?
Γνωρίζω ότι έχουμε πολλή υποστήριξη από την Ελλάδα και θέλω σας ευχαριστήσω όλους για τη στήριξή σας και τα μηνύματα που λαμβάνω. Ελπίζω κάποια μέρα να έρθω και να αγωνιστώ στην Ελλάδα.
-Σε ευχαριστώ πολύ Hayden για τη συνέντευξη και ελπίζω να κλείσεις γρήγορα συμφωνία με κάποια ομάδα του WRC.

Post a Comment

Previous Post Next Post