Με Volkswagen Polo GTI R5 o Solberg στο Rallye Μόντε Κάρλο



O Oliver Solberg θα πάρει μέρος στον πρώτο αγώνα της επόμενης σεζόν, του Μόντε Κάρλο, με ένα Volkswagen GTI R5 στην κατηγορία WRC2, για δεύτερη φορά στην καριέρα του.
Ο Νορβηγός οδηγός είχε αγωνιστεί φέτος στον αγώνα της Ουαλίας, αλλά δεν κατάφερε να τερματίσει, αφού εγκατέλειψε την πρώτη ημέρα.
Μάλιστα, ο ίδιος θα πραγματοποιήσει δοκιμές με το αυτοκίνητό του για τον αγώνα του Μόντε Κάρλο τον επόμενο μήνα, ενώ συζητιέται έντονα τις τελευταίες ημέρες η πιθανή ένταξή του στο δυναμικό της Skoda Motorsport μετά την αποχώρηση του Kalle Rovanpera.
"Είναι πραγματικά συναρπαστικό να αγωνιστώ στο Μόντε Κάρλο", δήλωσε ο Solberg.
"Το σχέδιο για αυτό τον αγώνα είναι να αποκτήσω εμπειρία.
"Γνωρίζω από τις αφηγήσεις του πατέρα μου ότι είναι ένας από τους δυσκολότερους αγώνες στον κόσμο -όταν ο καιρός είναι εναντίον σου, μπορεί πραγματικά να είναι ο δυσκολότερος.
"Θέλω να μάθω.
"Δεν οδηγώ ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών ασφάλτου συχνά, οπότε είναι μια ευκαιρία για μένα να κατανοήσω περισσότερα.
"Δεν ξέρω ακόμα τι ακριβώς γίνεται.
"Είμαστε σε συζητήσεις με κάποιες ομάδες και η Skoda είναι μία από αυτές.
"Ας ελπίσουμε ότι όλα θα είναι πιο ξεκάθαρα και θα γνωρίζουμε περισσότερα μετά το Μόντε Κάρλο".
Τέλος, ο νεαρός οδηγός θα προσπαθήσει να αγωνιστεί και στο Rally Σουηδίας: "Μεγάλωσα παρακολουθώντας τον πατέρα μου να αγωνίζεται σε αυτό τον αγώνα, ο οποίος είναι κοντά στο σπίτι μου.
"Φυσικά, θέλω να τον κάνω.
"Η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη, θυμήσου ότι νίκησα το Rally Sarma στη Λετονία και πολλο΄θ οδηγοί πήγαιναν από εκεί κατευθείαν στη Σουηδία.
"Ήμουν απεγνωσμένος να το κάνω αυτό.
"Η Σουηδία θα είναι μια μεγάλη προτεραιότητα για μένα -οι δρόμοι είναι τόσο κοντά στο σπίτι μου και στην ομάδα μας στο Torsby.
"Θέλω να οδηγήσω ένα αυτοκίνητο R5 στο WRC2 ή WRC3 την επόμενη σεζόν και αυτό είναι το όνειρό μου.
"Θέλω να κάνω όσο περισσότερους αγώνες μπορώ στο πρωτάθλημα, ίσως μερικοί από τους απομακρυσμένους αγώνες να είναι δύσκολοι, θα πρέπει να δούμε".

Post a Comment

Previous Post Next Post