Αναμένεται να ακυρωθεί το Rally Μεγάλης Βρετανίας 2020



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του DirtFish, ο φετινός αγώνας της Μεγάλης Βρετανίας αναμένεται να ακυρωθεί κι εκείνος με τη σειρά του εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία.
Το μέλλον του αγώνα θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες από τους διοργανωτές, οι οποίοι τείνουν προς τη ματαίωση της διεξαγωγής του φετινού αγώνα με κέντρο τη χώρα της Ουαλίας. 
Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός της Ουαλίας, Mark Drakeford δήλωσε πως η χώρα του θα διατηρήσει κλειστές τις πόρτες για τους τουρίστες το φθινόπωρο λόγω του κορωναϊού, καθώς πιστεύει πως ο ιός θα ευνοηθεί να αναπτυχθεί εκείνη την εποχή.
Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως κανονικά ο αγώνας της Μεγάλης Βρετανίας έχει προγραμματιστεί από τις 29 Οκτωβρίου έως τη 1 Νοεμβρίου.
Όπως δήλωσε τις προηγούμενες εβδομάδες, ο επικεφαλής των Rally της FIA, Yves Matton, για να κριθεί ο φετινός τίτλος των οδηγών και κατασκευαστών πρέπει οπωσδήποτε να διεξαχθούν στο σύνολο τους επτά αγώνες.
Αν τελικά ακυρωθεί ο αγώνας της Μεγάλης Βρετανίας, αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι εναπομείναντες τέσσερις αγώνες για το φετινό calendar του WRC θα είναι αυτοί της Σαρδηνίας, της Τουρκίας, της Ιαπωνίας και της Γερμανίας και θα πρέπει οπωσδήποτε να διεξαχθούν.
Αν και το Rally Αργεντινής έχει αναβληθεί για αργότερα μέσα στο 2020, απ'ότι φαίνεται θα ακυρωθεί κι αυτός ο αγώνας, καθώς θα είναι δύσκολο για τις ομάδες και τους οδηγούς να ταξιδέψουν στο Villa Carlos Paz.

Post a Comment

Previous Post Next Post