Εξετάζει την προσθήκη νέων αγώνων στο calendar του 2020 η FIA



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του DirtFish, η FIA σε συνεργασία με τον WRC Promoter εξετάζει το γεγονός να προσθέσει αγώνες στο φετινό calendar του WRC, οι οποίοι δεν υπήρχαν στο κανονικό αγωνιστικό ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Στις 19 Ιουνίου, θα γίνει συμβούλιο στη FIA, με σκοπό να αποφασιστεί τι θα γίνει με το WRC τη φετινή σεζόν και να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού εξετάζει το γεγονός να προσθέσει στο φετινό calendar δύο αγώνες από το ERC, οι οποίοι είναι αυτοί της Κύπρου και του Βελγίου.
Πρόσφατα, είχε ανακοινωθεί πως για να κριθούν οι τίτλοι των οδηγών και κατασκευαστών θα πρέπει να διεξαχθούν τουλάχιστον επτά αγώνες φέτος, με τους τρεις να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πριν το ξέσπασμα της πανδημίας (Μόντε Κάρλο, Σουηδία, Μεξικό).
Ωστόσο, μέσα σε μια εβδομάδα ακυρώθηκαν τρεις αγώνες της φετινής σεζόν (Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία, Ουαλία), με αποτέλεσμα να απομένουν άλλοι τέσσερις στο calendar (Γερμανία, Τουρκία, Ιαπωνία, Σαρδηνία).
Αν και ο αγώνας της Αργεντινής έχει πάρει προσωρινά αναβολή και είναι αναμενόμενο να πραγματοποιηθεί προς το τέλος της χρονιάς, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ακυρωθεί κι αυτός με τη σειρά του από τους διοργανωτές.
Τέλος, ο αγώνας της Σαρδηνίας ήταν να πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά πήρε αναβολή, και είναι πιθανόν να μεταφερθεί την ημερομηνία, όπου θα διεξαγόταν κανονικά το Rally Μεγάλης Βρετανίας, δηλαδή στις 29 Οκτωβρίου έως τη 1 Νοεμβρίου.

Post a Comment

Previous Post Next Post