Δε θα αγωνιστεί με το νέο Yaris GR-4 η Toyota το 2021



Η Toyota Gazoo Racing επιβεβαίωσε σήμερα πως θα συνεχίσει την επόμενη σεζόν με το τωρινό αυτοκίνητο στο WRC σταματώντας άμεσα τις δοκιμές εξέλιξης του νέου Yaris GR-4.
Η ιαπωνική ομάδα είχε στα σκαριά της να παρουσιάσει το 2021 το νέο της αυτοκίνητο για διαφημιστικούς λόγους, μιας και θα λανσαριστεί το νέο επιβατηγό Yaris στην αγορά, το οποίο θα είναι τετρακίνητο.
Ωστόσο, με το ξέσπασμα της πανδημίας, η FIA δεν επέτρεψε στις ομάδες του WRC να κάνουν δοκιμές με τα αυτοκίνητά τους, μια απόφαση που είχε αντίκτυπο και στο νέο αυτοκίνητο της Toyota, η οποία έκανε πυρετωδώς δοκιμές για την εξέλιξή του.
Νωρίτερα μέσα στο 2020, ο Juho Hanninen βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του Yaris GR-4 στη Φινλανδία, με σκοπό να το εξελίξει και να δώσει πολύτιμο feedback στους μηχανικούς της Toyota για την προετοιμασία τους για το 2021.
Με την οριστική παύση εξέλιξης του νέου αυτοκινήτου, η Toyota θα εστιάσει την προσοχή της στο στήσιμο και στην εξέλιξη των αυτοκινήτων του WRC, τα οποία θα φέρουν υβριδικούς κινητήρες.
Τέλος, ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota, Tommi Makinen, δεν έκανε κάποιο σχόλιο σχετικά με την επόμενη σεζόν και το νέο αυτοκίνητο, με το DirtFish να αναφέρει πως η ιαπωνική ομάδα θα βγάλει σημαντικές ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα για το μέλλον της στο WRC.

Post a Comment

Previous Post Next Post