Arctic Rally Φινλανδίας - 2η Μέρα - 1o Loop: Παραμένει μπροστά ο Tanak, μάχες πολλών οδηγών



Μετά το τέλος του πρωινού σκέλους της δεύτερης ημέρας, ο Ott Tanak παραμένει πρωτοπόρος του Arctic Rally Φινλανδίας, με τους Kalle Rovanpera και Craig Breen να ακολουθούν.


Ο Ott Tanak βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στις SS3 και SS5. Ωστόσο, δεν μπορούσε να ενεργοποιήσει τους υαλοκαθαριστήρες στην SS4, με αποτέλεσμα να έχει πολλές επαφές με αναχώματα χιονιού, αφού δεν είχε καλή ορατότητα. 


Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Kalle Rovanpera παρά το γεγονός πως παραπονέθηκε για υποστροφή μετά το τέλος της SS3 μετά την αλλαγή που έκανε στο set-up του αυτοκινήτου του μετά το τέλος της πρώτης ημέρας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο νεαρός οδηγός να δυσκολεύεται με την ισορροπία του Yaris WRC, ενώ στην SS5 πλαγιολίσθησε και χτύπησε με το πλάι ένα ανάχωμα χιονιού.


Στην τρίτη θέση έπεσε ο Craig Breen, ο οποίος στην SS3 ακούμπησε πολλές φορές κάποια αναχώματα χιονιού, με αποτέλεσμα να χάσει σε χρόνο.


Στην τέταρτη θέση παραμένει ο Thierry Neuville, ο οποίος παραπονέθηκε πως αντιμετώπισε προβλήματα με την ενδοεπικοινωνία κατά τη διάρκεια της SS3. 


Ο Elfyn Evans είναι στην πέμπτη θέση σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στην SS4και ψαλίδισε τη διαφορά του από τον Neuville, με τη μεταξύ τους διαφορά να κυμαίνεται στα 2,6 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, για ένα δέκατο του δευτερολέπτου έχασε τον ταχύτερο χρόνο από τον Tanak στην τελευταία ειδική διαδρομή του πρωινού loop.


Ο Oliver Solberg είναι έκτος αφήνοντας πίσω του τον Takamoto Katsuta για 1,1 δευτερόλεπτα.


Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Sebastien Ogier, ο οποίος βρίσκεται στη μάχη για την έκτη θέση, Teemu Suninen και Gus Greensmith.


O Lorenzo Bertelli σταμάτησε μέσα στην SS3, καθώς είχε τετ-α-κέ πάνω σε ένα ανάχωμα από χιόνι σε σημείο υψηλής ταχύτητας, με αποτέλεσμα να κολλήσει στο χιόνι και να μην είναι σε θέση να συνεχίσει.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών:







Δείτε παρακάτω τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS5:




Post a Comment

Previous Post Next Post