Arctic Rally Φινλανδίας - 2η Μέρα - 2o Loop: Άνετος ο Tanak, έξοδος του Ogier



Μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας του Arctic Rally Φινλανδίας, o Ott Tanak βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα με μεγάλη διαφορά, με τους Kalle Rovanpera και Thierry Neuville να ακολουθούν.


Ο Ott Tanak παραμένει επικεφαλής του αγώνα σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στην SS6.


O Kalle Rovanpera κρατάει τη δεύτερη θέση παρά το γεγονός πως έχασε αρκετό χρόνο στην SS8 αποδίδοντας την απώλεια χρόνου σε κακή στρατηγική ελαστικών. Επίσης, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην SS7 και είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του που σημειώνει καλύτερο χρόνο σε ειδική διαδρομή.


O Thierry Neuville συμπληρώνει την τριάδα και απέχει από τη δεύτερη θέση μόλις 1,8 δευτερόλεπτα, ενώ έγραψε τον καλύτερο χρόνο στην SS8.


Ο Craig Breen έπεσε στην τέταρτη θέση κι έχασε αρκετό χρόνο στην SS6 εξαιτίας του γεγονότος πως δεν μπορούσε να βρει πρόσφυση, καθώς δεν είχαν μείνει πολλά καρφιά στα μπροστινά ελαστικά.


O Elfyn Evans είναι πέμπτος και δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει πρόσφυση στην τελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας.


Ο Oliver Solberg παραμένει στην έκτη θέση παρά το γεγονός πως στην έβδομη ε.δ. έχασε την θέση του από τον Ogier, καθώς είχε ένα τετ-α-κέ, με αποτέλεσμα να κολλήσει το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του στο χιόνι και να πρέπει να κάνει αναστροφή για να συνεχίσει χάνοντας έτσι περίπου 11 δευτερόλεπτα.


Πίσω του είναι ο Takamoto Katsuta για 7,6 δευτερόλεπτα. 


Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Teemu Suninen, Gus Greensmith και Esapekka Lappi από το WRC2.


O Sebastien Ogier αναγκάστηκε να σταματήσει μέσα στην SS8, καθώς ακούμπησε ένα ανάχωμα χιονιού με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του και στη συνέχεια στην προσπάθεια του να το σώσει μπήκε με το μπροστινό μέρος στο χιόνι, με αποτέλεσμα να κολλήσει εκεί. Το συμβάν συνέβη στην τελευταία στροφή, 50 μέτρα πριν τη γραμμή τερματισμού, της τελευταίας ειδικής διαδρομής της δεύτερης ημέρας. Ωστόσο, κατάφερε με τον Julien Ingrassia να ξεκολλήσουν το αυτοκίνητο από το χιόνι και να τερματίσουν, αλλά έχασαν πάνω από 19 λεπτά πέφτοντας εκτός δεκάδας. Αξίζει να αναφερθεί πως από την όγδοη θέση ανέβηκε στην έκτη μετά το τέλος της SS7 εκμεταλλευόμενος τα λάθη των Solberg και Katsuta.


Ο Pierre-Louis Loubet αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά το τέλος της SS6 λόγω τεχνικού προβλήματος στο turbo του αυτοκινήτου του. Ο Γάλλος οδηγός οδηγούσε μέσα στην SS6 πολύ αργά, καθώς ένιωθε πως δεν είχε δύναμη ο κινητήρας του, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει πάνω από τρία λεπτά. Μάλιστα, ο Janne Tuohino και ο Gus Greensmith τον προσπέρασαν μέσα σε αυτή την ειδική διαδρομή.



Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών:







Δείτε παρακάτω τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS8:




Post a Comment

Previous Post Next Post