Arctic Rally Φινλανδίας - 1η Μέρα: 1-2 για Hyundai με τον Tanak στην κορυφή



Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας του Arctic Rally Φινλανδίας, ο Ott Tanak ηγείται του 1-2 της Hyundai Motorsport, με τους Craig Breen και Kalle Rovanpera να ακολουθούν.


Ο Ott Tanak βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης όντας ταχύτερος σήμερα και στις δύο ειδικές διαδρομές παρά το γεγονός πως παραπονέθηκε για υποστροφή μετά το τέλος της SS1.


Ο Craig Breen είναι δεύτερος και επέστρεψε μετά από πολύ καιρό πίσω από το τιμόνι του Hyundai i20 Coupe WRC.


Την τριάδα συμπληρώνει ο Kalle Rovanpera, ο οποίος έχασε περίπου 11 δευτερόλεπτα στην SS1 όταν το αυτοκίνητό του πλαγιολίσθησε σε μια στροφή και χτύπησε με το πίσω μέρος του Yaris WRC ένα ανάχωμα χιονιού, με αποτέλεσμα να κολλήσει εκεί για μερικά δευτερόλεπτα. Το συμβάν έγινε μεταξύ του τρίτου και τέταρτου split και πριν συμβεί αυτό ήταν ταχύτερος όλων των οδηγών στα πρώτα δύο split. Ωστόσο, επανήλθε δυναμικά και κατάφερε να κερδίσει πίσω το χαμένο χρόνο.


Ο Thierry Neuville είναι στην τέταρτη θέση και παραπονέθηκε για υποστροφή μετά το τέλος της SS2.


Πίσω του βρίσκεται ο Elfyn Evans για 2,2 δευτερόλεπτα, ο οποίος δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα σήμερα.


Έκτος είναι ο Τeemu Suninen, ο οποίος αύξησε τη διαφορά του από Takamoto Katsuta στα 4,3 δευτερόλεπτα.


Τη δεκάδα κλείνουν οι Oliver Solberg, Sebastien Ogier, ο οποίος καθάριζε σήμερα τον δρόμο εκκινώντας πρώτος στις ε.δ., και Gus Greensmith. 


Ο Solberg έχασε αρκετό χρόνο στην SS1, καθώς έπρεπε να σταματήσει για να κάνει αναστροφή, ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσει.


Εκτός δεκάδας έπεσε ο Pierre-Louis Loubet, ο οποίος έχασε πάνω από 4 λεπτά στην τελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας, καθώς έπαθε κλατάρισμα και έπρεπε να σταματήσει για να αλλάξει το κλαταρισμένο ελαστικό.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών:







Δείτε παρακάτω τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS2:




Post a Comment

Previous Post Next Post