To WRC χρειάζεται νεαρούς οδηγούς σαν τους Rovanpera και Solberg, σύμφωνα με τον Adamo



Ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo, πιστεύει πως το WRC χρειάζεται οδηγούς νεαρής ηλικίας σαν τους Kalle Rovanpera και Oliver Solberg για να διατηρηθεί ζωντανό το πρωτάθλημα και μίλησε με θετικά σχόλια για τους δύο οδηγούς.


Ο Rovanpera κάνει τη δεύτερη σεζόν του στο WRC και κατάφερε να τερματίσει δεύτερος στο Arctic Rally Φινλανδίας, ενώ μετά το τέλος του αγώνα βρίσκεται πρώτος στο πρωτάθλημα οδηγών, κάτι που εντυπωσίασε τον κόσμο του WRC.


Από την άλλη πλευρά, ο Solberg έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία με το Hyundai i20 Coupe WRC της ιδιωτικής ομάδας 2C Competition στο Arctic Rally Φινλανδίας και άφησε μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον, αφού τερμάτισε στην έβδομη θέση και ήταν ανταγωνιστικός στους χρόνους των ειδικών διαδρομών δίνοντας μάλιστα μάχη με τον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Sebastien Ogier.


"Η παρουσία του Solberg αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της Powerstage στο Μόντε Κάρλο, επειδή υπάρχουν πράγματα στη ζωή που αποφασίζεις χωρίς να χρησιμοποιήσεις πολύ το μυαλό και αποφασίζεις με το συναίσθημα", δήλωσε ο Adamo στη συνέντευξη Τύπου του Arctic Rally Φινλανδίας.


"Κάποιες φορές λειτουργεί και κανονικά λειτουργούν περισσότερο όταν δεν το σκέφτεσαι τόσο πολύ και αφήσεις τα συναισθήματά σου να μιλήσουν, κάποιες φορές είναι καλό.


"Πιστεύω ότι το να έχουμε νεαρούς οδηγούς σαν τον Kalle εδώ που ηγείται στο πρωτάθλημα ακόμα κι αν είναι στην Toyota και τον Oliver είναι καλό, επειδή πιστεύω πως χρειαζόμαστε νεαρούς οδηγούς για να προσελκύσουμε τη νέα γενιά στο rallying και για να κρατήσουμε το μέλλον του rally ζωντανό.


"Πιστεύω πως μπορείς να συμφωνήσεις μαζί μου ότι το να έχουμε νεαρούς οδηγούς ηλικίας 19, 20  μπορεί να μας επιτρέψει να έχουμε την προσοχή αυτής της γενιάς ανθρώπων".


Τέλος, ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε πως χρειάστηκε να διαχειριστεί την αντίδραση του Petter Solberg παρά του Oliver για τη συμμετοχή του τελευταίου στο Arctic Rally Φινλανδίας: "Πιστεύω πως ήταν πιο δύσκολο να διαχειριστώ τον Petter από τον Oliver, ειλικρινά!


"Πιστεύω πως ήταν συναισθηματικό για εκείνους, αλλά στο τέλος έκανε αυτό που του ζητήσαμε να κάνει, να το απολαύσει.


"Και πιστεύω πως το έκανε καλά".

Post a Comment

Previous Post Next Post