Διευθυντής σε ομάδα του WRC θέλει να γίνει ο Solberg



O Petter Solberg επιθυμεί να αναλάβει χρέη διευθυντή σε ομάδα του WRC ύστερα από την απόσυρσή του από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως ακριβώς κάνει ο Tommi Makinen στην Toyota τα τελευταία χρόνια.
Μάλιστα, ο ίδιος έχει υπάρξει στο παρελθόν διευθυντής σε δικές του ομάδες τόσο στο WRC, όσο και στο WRX, στο οποίο μάλιστα έχει κατακτήσει τίτλους και στο πρωτάθλημα οδηγών, αλλά και στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.
"Είναι το όνειρό μου να διευθύνω μια ομάδα σε μια κατασκευάστρια εταιρεία", δήλωσε ο Solberg.
"Ο κόσμος του rally είναι η πρώτη μου αγάπη και το πάθος μου και να κάνω αυτό κάνει ο Tommi θα ήταν φανταστικό.
"Ο Tommi κι εγώ δουλέψαμε τόσο καλά μαζί όταν ήμασταν και οι δύο οδηγούσαμε για την Subaru, μπορούσα να δω πώς δούλεψε και πώς οδηγήθηκε στην επιτυχία.
"Το συνέχισε αυτό με το να διευθύνει την ομάδα της Toyota και αυτό είναι που θα μου άρεσε να κάνω στο μέλλον".
O Νορβηγός οδηγός διεύθυνε τη δικιά του ομάδα στο WRC τη διετία 2009-2011, ενώ είχε ιδρύσει τα τελευταία χρόνια τη δικιά του ομάδα στο Rallycross: "Κατακτήσαμε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών το 2010 με τη δική μου ομάδα και αυτό με έκανε τόσο περήφανο.
"Αμέσως μετά, κατέκτησα δύο τίτλους στο Rallycross με δικό μου αυτοκίνητο πριν ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας με την Volkswagen Motorsport στο WRX.
"Πήρα μια μεγάλη απόφαση πρόσφατα και πρέπει να πω ότι έμεινα έκπληκτος από τα μηνύματα που έλαβα από ανθρώπους από όλο τον κόσμο.
"Μηνύματα πραγματικής στήριξης -τους ευχαριστώ όλους!
"Αλλά τώρα, θέλω να μείνω σιωπηλός για λίγο, θέλω να εξετάσω τις επιλογές μου και να ηρεμήσω πριν την επόμενη κίνηση.
"Αλλά σίγουρα το να διευθύνω μια ομάδα στο WRC -ή στο Παγκόσμιο Rallycross όταν γίνει ηλεκτρικό- θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον και ένα μεγάλο όνειρο για μένα".

Post a Comment

Previous Post Next Post