Οι αναβαθμίσεις της νέας γενιάς του Skoda Fabia R5



Το ανανεωμένο Skoda Fabia R5 ομολογκαρίστηκε από την FIA και αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον αγώνα της Πορτογαλίας στα χέρια του Kalle Rovanpera.
Η Skoda είχε κάνει τα αποκαλυπτήρια για το νέο της αυτοκίνητο από το Δεκέμβριο του 2018 και εμπιστεύθηκε την εξέλιξή του στους Kalle Rovanpera και Jan Kopecky.
Από εξωτερική εμφάνιση, το νέο Skoda Fabia R5 έχει διαφορετική σχεδίαση στους προβολείς και στο μπροστινό μέρος. Ταυτόχρονα, η τσέχικη εταιρεία έχει κάνει αλλαγές και στο μηχανικό μέρος του αυτοκινήτου, με σκοπό να βελτιώσει την απόδοση και την αξιοπιστία. Συγκεκριμένα, διαθέτει ένα βελτιωμένο 1,6 λίτρων turbo κινητήρα, ο οποίος βγάζει περισσότερη ισχύ εξόδου. Ο κινητήρας είναι εφοδιασμένος με μια νέα υδραυλική αντλία λαδιού, μια ηλεκτρική αντλία νερού και ένα νέο αποτελεσματικό σύστημα ψύξης. H θυρίδα διαφυγής των καυσαερίων του turbo (wastegate) ανοίγει τώρα ηλεκτρικά.
Επίσης, το νέο Fabia R5 διαθέτει καινούρια ηλεκτρονικά εξαρτήματα στον κινήτηρα, συμπεριλαμβανόμενου και ενός συστήματος ελέγχου της Magneti Marelli. Η σχέση μετάδοσης έχει προσαρμοστεί με βάση τα χαρακτηριστικά του νέου κινητήρα, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι πιο ανθεκτικό και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Το αμάξωμα έχει ενισχυθεί, ενώ στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί νέα roll cages σύμφωνα με τις φετινές προδιαγραφές της FIA. Τέλος, το νέο σύστημα διεύθυνσης έχει άμεσες σχέσεις και η διαδρομή από το κιβώτιο ταχυτήτων στους τροχούς έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη πρόσφυση.

Post a Comment

Previous Post Next Post