Χαρακτηρίζει ως ασυνήθιστο το πρόβλημα του Tanak o Fowler



O αρχιμηχανικός της Toyota, Tom Fowler, πιστεύει πως το πρόβλημα που αντιμετώπισε το Yaris WRC του Ott Tanak στην Powerstage είναι κάτι ασυνήθιστο για την ομάδα του, το οποίο θα το διερευνήσουν περαιτέρω.
Ο Ott Tanak έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του στην τελευταία ειδική του αγώνα της Σαρδηνίας, αφού το τιμόνι του μπλόκαρε και δεν είχε υδραυλική υποβοήθηση, καταφεύγοντας μάλιστα και σε τετ-α-κέ. Έχασε 90 δευτερόλεπτα στην Powerstage, με αποτέλεσμα να τερματίζει τελικά στην πέμπτη θέση.
Μάλιστα, ο Jari-Matti Latvala ανέφερε το ίδιο πρόβλημα στην Toyota, αφού εξαιτίας αυτού ρόλαρε σε μια ειδική της Παρασκευής και έτσι όχι μόνο έχασε την πρωτοπορία, αλλά έπεσε εκτός δεκάδας.
"Φαίνεται πως ο Jari-Matti και ο Ott είχαν το ίδιο πρόβλημα", δήλωσε ο Fowler.
"Είναι κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί πριν.
"Όλοι γνωρίζουμε πως τα εξαρτήματα που ήρθαν σε αυτό τον αγώνα προήλθαν από την ίδια εταιρεία και τοποθετήθηκαν όλα μαζί εδώ.
"Επομένως, κάτι είχε συμβεί σε αυτή την παρτίδα, η οποία δεν ήταν σωστή".
Ο Fowler και όλοι οι μηχανικοί της Toyota θα διερευνήσουν το πρόβλημα με την υδραυλική υποβοήθηση του τιμονιού όταν το αυτοκίνητο θα φτάσει στην Εσθονία: "Έχουμε να κοιτάξουμε όλο το σύστημα, οπότε είναι δύσκολο να γνωρίζω τι θα μπορούσε να φταίει -θα πάμε εκεί και θα το ερευνήσουμε, αλλά σήμερα είναι δύσκολο να πω ποιο είναι το πρόβλημα.
"Πρέπει να ελέγξουμε τα πάντα, αλλά τα σχόλια από τους οδηγούς είναι τα ίδια.
"Έχουμε αγωνιστεί και στο παρελθόν σε συνθήκες τόσο ζεστές όσο αυτές.
"Αυτή τη χρονική στιγμή, μοιάζει σαν να σχετίζεται το πρόβλημα με την παρτίδα.
"Τα εξαρτήματα τα φέρνουμε μαζί ως συγκρότημα και τα εισάγουμε όλα μαζί στο αυτοκίνητο".

Post a Comment

Previous Post Next Post