Βρήκε λύση στο πρόβλημα του Polo GTI R5 η Volkswagen Motorsport



Η Volkswagen Motorsport ανακοίνωσε επίσημα μέσω του press release της ότι τελικά οι μηχανικοί εντόπισαν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε το Polo GTI R5 στους αγώνες και είχε ως αποτέλεσμα να παίρνει φωτιά το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.
Συνολικά πέντε αυτοκίνητα από τα 30 που έχουν πουληθεί σε ιδιωτικές ομάδες έχουν πιάσει φωτιά και μόνο στο αυτοκίνητο του Ole Christian Veiby μπορούσε να κάνει περαιτέρω αναλύσεις η γερμανική εταιρεία, διότι η πυρκαγιά σβήστηκε εγκαίρως.
Οι έρευνες έδειξαν ότι η θέση της βαλβίδας ασφαλείας του ρεζερβουάρ πρέπει να ρυθμιστεί, διότι όταν χρησιμοποιείται ειδικό καύσιμο, η λειτουργία της είναι περιορισμένη. Μερικές φορές, η διέξοδος της αντλίας βενζίνης εμποδίζεται και έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται υπερπίεση. Αυτό σε συνδυασμό με τη θερμότητα των καυσαερίων της εξάτμισης μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση στην επικάλυψη του ρεζερβουάρ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει επαφή του άξονα μετάδοσης κίνησης και της εξάτμισης και στη συνέχεια να προκαλέσει βλάβη στο ρεζερβουάρ.
Με βάση αυτά τα ευρήματα, η γερμανική ομάδα σχεδίασε να ενισχύσει την επικάλυψη του ρεζερβουάρ με χάλυβα στην περιοχή που βρίσκεται ο άξονας μετάδοσης κίνησης και η εξάτμιση, ώστε να βελτιωθεί η θερμική μόνωση. Το σύστημα εξαερισμού του ρεζερβουάρ θα αναθεωρηθεί, ώστε να ρυθμίσει αξιόπιστα μια πιθανή υπερπίεση. Επίσης, η απόσταση της εξάτμισης και του ρεζερβουάρ θα αυξηθεί.
Όλα αυτά τα μέτρα επίλυσης του προβλήματος θα δοκιμαστούν άμεσα υπό ρεαλιστικές συνθήκες και μετά την τελική έγκριση, όλα τα Polo GTI R5 θα λάβουν αυτές τις αναβαθμίσεις δωρεάν. Οι ιδιωτικές ομάδες έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά με τη διαδικασία αυτή και έχουν λάβει προτάσεις για τη χρήση κατάλληλων καυσίμων και για τακτικούς ελέγχους των αυτοκινήτων τους από την Volkswagen.


Post a Comment

Previous Post Next Post