Άλλαξε την πίσω αεροδυναμική η Toyota για το Rally Γερμανίας



Η Toyota Gazoo Racing έκανε αλλαγές στο σασί του Yaris WRC ενόψει του αγώνα της Γερμανίας ύστερα από τις κατηγορίες που δέχτηκε από ομάδα του WRC για την πίσω αεροτομή του αυτοκινήτου της.
Συγκεκριμένα, οι μηχανικοί της Toyota έκαναν μια μικρή διόρθωση στην πίσω πτέρυγα του Yaris WRC, η οποία τώρα ανταποκρίνεται στο έγγραφο αποσαφήνισης που της έδωσε η FIA, με σκοπό να δώσει τέλος στις αμφιβολίες που υπήρχαν για τους κανονισμούς της έγκρισης των εν λόγω στοιχείων. Η αλλαγή περιλαμβάνει μείωση κατά 30 χιλιοστών στο εμπρόσθιο άκρο της κατώτερης πτέρυγας. Τώρα, η αεροτομή είναι εμφανώς πιο κοντά στο παράθυρο και πιο ευθυγραμμισμένη με τον πίσω προφυλακτήρα.
Επίσης, αποσαφήνεια υπήρξε και στην ευθυγράμμιση της αεροτομής σε σχέση με τον πίσω προφυλαχτήρα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο σχεδιασμός της αεροτομής θα έπρεπε να προέρχεται από τις γραμμές του προφυλαχτήρα. Ωστόσο, υπήρξε μια απόκλιση δεδομένου ότι ο προφυλαχτήρας του Yaris WRC θεωρήθηκε ως σημείο αναφοράς σε σχέση με τον προφυλαχτήρα του συμβατικού Yaris, αλλά τώρα με τη διόρθωση αυτή, ο προφυλαχτήρας έγινε πιο ευθυγραμμισμένος με το πτερύγιο. 
Για να πετύχει αυτή τη διόρθωση η ιαπωνική ομάδα, έκανε ένα κόψιμο στην κάτω πτέρυγα, η οποία επέτρεψε τη μετατόπιση της αεροτομής προς τα εμπρός, πιο κοντά στο παράθυρο. Με τη σειρά τους, τα μπροστινά άκρα των πλευρικών επεκτάσεων της αεροτομής βρίσκονται πιο μπροστά από τα πίσω φανάρια σε σχέση με πριν.

Post a Comment

Previous Post Next Post