Έδωσε λύση στο πρόβλημα του φρεναρίσματος η Toyota



Η Toyota βρήκε την πραγματική αιτία του προβλήματος που προέκυψε στο αυτοκίνητο του Ott Tanak στην προτελευταία ειδική του Rally Γερμανίας ύστερα από έρευνες που έκανε, ενώ ήδη έχει προβεί σε αλλαγές στο Yaris WRC.
Το αυτοκίνητο του Εσθονού οδηγού αντιμετώπισε πρόβλημα με τα μπροστινά φρένα στην προτελευταία ειδική του αγώνα της Γερμανίας, με τον ίδιο να μην πιέζει για τους επιπλέον βαθμούς της Powerstage, ώστε να αποφύγει τα περιττά ρίσκα.
"Η έρευνα έδειξε ότι το πρόβλημα του Ott προκλήθηκε από ένα πρόβλημα στην τοποθέτηση των φρένων", δήλωσε ο αρχιμηχανικός της Toyota, Tom Fowler.
"Τα τακάκια και οι δισκόπλακες δεν ήταν σωστά ζευγαρωμένα και κατά τη διάρκεια των ειδικών υπήρχε μια σταδιακή υποβάθμιση στο φρενάρισμα.
"Αυτό δεν ήταν το κύριο πρόβλημα για τον Ott.
"Το πραγματικό πρόβλημα ήταν ότι αυτό εκδηλώθηκε στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, το οποίο προσέδωσε ανισορροπία στο φρενάρισμα και επηρέασε το χειρισμό του αυτοκινήτου.
"Είναι πιθανόν ότι αυτό το πρόβλημα υπήρχε για αρκετό διάστημα και εμφανίστηκε από μόνο του στη Γερμανία, όπου το φρενάρισμα και οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες.
"Χρησιμοποιούμε ένα μηχανισμό για την πρόοδο του φρεναρίσματος στα τακάκια και τις δισκόπλακες και τα δεδομένα του μηχανισμού αυτού έδειξαν πως η διαδικασία του φρεναρίσματος είχε γίνει σωστά.
"Προφανώς, πρέπει να το κοιτάξουμε περισσότερο, αλλά πρώτα κάνουμε αλλαγές.
"Η πρώτη από αυτές τις αλλαγές είναι η ευκολότερη, η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να βουτάνε στα φρένα από μόνα τους ή τουλάχιστον να ολοκληρώνεται η διαδικασία του φρεναρίσματος και να βεβαιωθούν πως είναι ευχαριστημένοι με τα φρένα.
"Σε κάποιο βαθμό, οι οδηγοί το κάνουν αυτό όταν κατευθύνονται στις ειδικές, απλά να νιώσουν την αίσθηση των καινούριων φρένων, αλλά τώρα πρόκειται να κάνουμε όλες τις ρυθμίσεις πριν την έναρξη των αγώνων.
"Είναι κάπως σαν να πηγαίνουμε πίσω στα παλιά".

Post a Comment

Previous Post Next Post