Rally Ισπανίας - 3η Μέρα: Νικητής ο Neuville και πρωταθλητής ο Tanak



Ο αγώνας της Ισπανίας ολοκληρώθηκε με τον Thierry Neuville νικητή και τον Ott Tanak να κατακτά τον πρώτο του τίτλο στο WRC.
O Thierry Neuville ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και έφυγε με τους τρεις επιπλέον βαθμούς από την Powerstage χάνοντας τη μάχη για τον τίτλο.
O Ott Tanak τερμάτισε δεύτερος και έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC, αφού το μόνο που χρειαζόταν για να επιτευχθεί αυτό ήταν να σκοράρει κάποιους επιπλέον βαθμούς στην PS κάνοντας το αδιανόητο, αφού κατάφερε να είναι ο ταχύτερος στην PS και να πάρει τους πέντε έξτρα βαθμούς.
O Dani Sordo συμπληρώνει το βάθρο και έχασε την τρίτη θέση στην PS από τον Tanak. Μάλιστα, ο Ισπανός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις SS15 και SS16.
O Jari-Matti Latvala έδωσε μάχη για την τέταρτη θέση σήμερα με τον Sebastien Loeb, αλλά τελικά περιορίστηκε στην κατάκτηση της πέμπτης θέσης με την μεταξύ τους διαφορά να είναι στα 6,3 δευτερόλεπτα.
O Elfyn Evans τερμάτισε στην έκτη θέση και πήρε τους τέσσερις επιπλέον βαθμούς από την PS.
Πίσω του βρίσκεται ο Teemu Suninen, ο οποίος έκανε λάθος στην PS, με αποτέλεσμα να χτυπήσει με το αυτοκίνητό του σε ένα ανάχωμα και στη συνέχεια να πρέπει να κάνει όπισθεν για να μπει πάλι στο δρόμο.
Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Sebastien Ogier, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με το σπινιάρισμα των πίσων τροχών στην SS15, Mads Ostberg και Eric Camilli.
Εκτός δεκάδας έμεινε ο Takamoto Katsuta, ο οποίος παραπονέθηκε για υποστροφή μετά το τέλος της SS16.
O Kris Meeke εκκίνησε κανονικά σήμερα με τους κανονισμούς του Rally2 ύστερα από το ατύχημα που είχε χθες. Στην Powerstage, ωστόσο, επιβράδυνε στα τελευταία μέτρα, με σκοπό να μην κόψει βαθμούς από τον Tanak.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών:





Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος του αγώνα:

Post a Comment

Previous Post Next Post