Αποσύρει την εργοστασιακή ομάδα από το WRC2 η SkodaH Skoda Motorsport ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρηση της εργοστασιακής ομάδας από το WRC2 Pro την ερχόμενη σεζόν.
Η τσέχικη ομάδα πήρε αυτή την απόφαση μετά την αποχώρηση του Kalle Rovanpera, ο οποίος ανήκει πια στο δυναμικό της Toyota παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του έληγε στα τέλη του 2020.
Ωστόσο, η Skoda θα συνεχίσει να πουλάει σε ιδιώτες αυτοκίνητα προδιαγραφών R5, ενώ αναμένεται να υποστηρίξει εργοστασιακά τον Jan Kopecky την επόμενη σεζόν στο Πρωτάθλημα της Τσεχίας.
Είναι γεγονός πως χάριν στο Skoda Fabia R5 οι Esapekka Lappi, Pontus Tidemand, Jan Kopecky και Kalle Rovanpera αναδείχτηκαν πρωταθλητές στην κατηγορία WRC2 Pro, με τους τρεις από τους τέσσερις να βρίσκονται ήδη στη μεγάλη κατηγορία έστω και με μερικό πρόγραμμα αγώνων.
Ο μάνατζερ της Skoda Motorsport, Pavel Hortek, απάντησε στην ερώτηση αν η απόφαση αυτή επηρεάστηκε από την αποχώρηση του Rovanpera: "Φυσικά, γιατί δεν έχουν κάποιον να τον αντικαταστήσει.
"Ο Oliver Solberg θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για να υποστηρίξουμε, αλλά όχι σε μια ομάδα εργοστασίου.
"Έχουμε πωλήσει 328 αυτοκίνητα και έχουμε πολλούς πελάτες, δεν έχουμε την πολυτέλεια να διατηρήσουμε όλα αυτά και επίσης μια επίσημη ομάδα.
"Το γεγονός ότι έχουμε χάσει τόσο καλούς οδηγούς ήταν καθοριστικής σημασίας". 

Post a Comment

Previous Post Next Post