Συνέντευξη με τον Thierry Neuville



Ο Thierry Neuville, ένας εκ των τριών διεκδικητών για τους τελευταίους τίτλους οδηγών, αποδέχτηκε την πρόσκληση του WRC Fanatix και απάντησε σε κάποιες από τις ερωτήσεις μας.

-Ξεκινώντας τη συζήτησή μας, ποιος είναι ο στόχος σου για το 2020? 

Έχω δύο στόχους: ο ένας είναι ο τίτλος οδηγών και ο δεύτερος είναι ο κοινός μας στόχος να προστατεύσουμε τον τίτλο κατασκευαστών.

- Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για τη σεζόν? Νιώθεις ότι θα είσαι ανταγωνιστικός?

Ναι, είμαι πεπεισμένος ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί, η ομάδα πρέπει να ακολουθήσει την εξέλιξη του αυτοκινήτου. Έχουμε τον Andrea Adamo τώρα ως διευθυντή, όποτε δεν βλέπω κάποιο λόγο η ομάδα να μην μπορεί να μας δώσει ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο για όλη τη σεζόν.


-Πριν αγωνιστείς στο Rally Γερμανίας, είχες πάρει μέρος στο Nurburgring με το Hyundai i30N TCR. Τι θα κρατήσεις από αυτή τη συμμετοχή?

Σίγουρα έμαθα κάποια πράγματα. Πρώτα απ’όλα, οδηγώντας στην άσφαλτο πριν από έναν ασφάλτινο αγώνα είναι πάντα καλό. Έκανα λίγο kart, ώστε να είμαι σε θέση να αγωνιστώ στο TCR. Αρχικά, το απήλαυσα πολύ, ήταν μια διαφορετική εμπειρία για μένα κι είχα ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Ήμασταν σε θέση, βασικά, να παίξουμε με τις ρυθμίσεις που προσφέρει το αυτοκίνητο σε ένα αγώνα στην πίστα σε σχέση με αυτές των rally, με τις οποίες πιθανόν, ειδικά στο Rally Γερμανίας όπου έχει μεγάλες ειδικές και μεγάλα φρεναρίσματα, κατάφερα να βελτιωθώ λίγο και επομένως αυτό με βοήθησε οπωσδήποτε να γίνω ανταγωνιστικός. Πραγματικά ήμασταν ανταγωνιστικοί στη Γερμανία, όποτε είμαι πεπεισμένος πως το τριήμερο πριν τον αγώνα μας βοήθησε να γίνουμε γρηγορότεροι.

-Περίμενες να ήσουν τόσο ανταγωνιστικός στο TCR στη Γερμανία?

Ήξερα πως σίγουρα δεν θα ήμασταν κακοί. Είχα ήδη οδηγήσει το αυτοκίνητο από πριν στο Σπα. Γνώριζα ήδη πως οι χρόνοι θα ήταν γρήγοροι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις σε πραγματικές συνθήκες αγώνα με κάποιες ελεύθερες δοκιμές και με μόνο κάποιους γύρους κατατακτηρίων. Βασικά έχεις μόνο ένα γύρο με αυτά τα ελαστικά, οπότε έπρεπε να σχεδιάσω να κάνω ένα τέλειο γύρο και αυτό ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, αφού δεν το έχω στο WRC. Εννοώ το να είσαι σε κατατακτήριες και να μετράει μόνο ο καλύτερος γύρος, αλλά τα καταφέραμε πολύ καλά.


-Οι Sebastien Loeb και Dani Sordo είναι αναμφισβήτητα οι πιο έμπειροι οδηγοί στο WRC αυτή τη στιγμή. Πώς είναι να δουλεύεις μαζί τους και να τους έχεις ως teammates?

Απολαμβάνω να δουλεύω μαζί τους φυσικά, αλλά περισσότερο δουλεύω με τον Dani παρά με τον Sebastien. Όμως, ο Sebastien είναι η πηγή της επιβεβαίωσης, κάνεις ξεκάθαρες και άμεσες συζητήσεις μαζί του. Επίσης, έχουμε κοινά ενδιαφέροντα  και χόμπι έξω από το WRC, οπότε είναι καλό να μοιράζεσαι κάποιες εμπειρίες μαζί του, αλλά σίγουρα και οι δύο είναι αξιοθαύμαστοι και τρέφω μεγάλο σεβασμό για αυτούς, επειδή είχαν πολλές τέλειες χρονιές στην καριέρα τους.

-Η ιστορία του WRC έχει δείξει ότι είναι δύσκολο μια ομάδα να έχει δύο οδηγούς, οι οποίοι παλεύουν για το πρωτάθλημα. Πώς θα είναι να συνυπάρχεις με τον Ott Tanak στην ίδια ομάδα?

Όπως έχω πει και στο παρελθόν, οι μάχες στις ειδικές θα είναι σκληρές, δεν θα χαριστεί τίποτα,  αλλά έξω από τις ειδικές, πρέπει να συνεργαστούμε και να βεβαιωθούμε  ότι παλεύουμε για το στόχο της ομάδας. Επίσης, μαζί πρέπει να βάλουμε την ομάδα πάνω από όλα, οπότε αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα, δεν θα χαριστεί τίποτα, αλλά αν κρατήσουμε μεταξύ μας τον απαραίτητο σεβασμό, δεν βλέπω να υπάρχουν προβλήματα.

-Ανυπομονείς να ξεκινήσει η νέα σεζόν?

-Ανυπομονώ να ξεκινήσει η καινούρια σεζόν! 

-Thierry σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και για τη συνέντευξη!  

 

Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπεύθυνη τύπου της Hyundai Motorsport, Nicoletta Russo, για τη συνεργασία της! Χωρίς εκείνη, δεν θα είχε γίνει η συνέντευξη!

Post a Comment

Previous Post Next Post