Στόχος του Makinen να πείσει τον Ogier να παραμείνει στο WRC



O Tommi Makinen έχει βάλει ως στόχο να μεταπείσει τον Sebastien Ogier στην απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος του 2020 έχοντας εκμυστηριευτεί στον τελευταίο την προσωπική του ιστορία.
Ο Γάλλος οδηγός είχε ανακοινώσει στο παρελθόν ότι το 2020 θα είναι η τελευταία του σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχοντας κατακτήσει στην καριέρα του έξι τίτλους και στοχεύει τον έβδομο με την ομάδα της Toyota φέτος.
"Προσωπικά το 2003 ήξερα ότι ήθελα να σταματήσω", δήλωσε ο Makinen.
"Εκείνη την περίοδο, δεν υπήρχε τίποτα παρά μόνο να οδηγώ.
"Ύστερα από ένα χρόνο ξεκούρασης, άρχισα να σκέφτομαι 'Γιατί, γιατί, γιατί; Θα μπορούσα και θα έπρεπε να συνεχίσω'.
"Κάπως έτσι ήταν τα επόμενα χρόνια.
"Σκεφτόμουν για άλλη μια χρονιά.
"Το έχω αναφέρει ήδη αυτό στον Seb.
"Του είπα: 'Από την προσωπική μου εμπειρία, ίσως πρέπει να πάρεις ένα χρόνο διάλειμμα και μετά να αρχίσεις να σκέφτεσαι να επιστρέψεις'.
"Θα πάρει αρκετό καιρό να κατασταλάξει.
"Γνωρίζω πως αν ο Seb είναι σε θέση να νικήσει κάποιους αγώνες φέτος, θα είναι πολύ δύσκολο να πάρει την απόφαση να φύγει.
"Δεν έχεις αυτή την αίσθηση πια.
"Ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που σου λείπουν είναι η αίσθηση όταν κερδίζεις και μπορείς να πεις στους υπολοίπους: 'Ήμουν ταχύτερος από σένα, σε νίκησα'.
"Αυτό είναι πραγματικά το συναίσθημα, δεν μπορώ να περιγράψω πόσο καλό είναι.
"Έχω την αίσθηση ότι είμαστε σε θέση να του προσφέρουμε ένα αρκετά καλό αυτοκίνητο για να συνεχίσει να κερδίζει, να έχει κίνητρο και στη συνέχεια ίσως να αποφασίσει να παραμείνει.
"Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε.
"Είμαι σίγουρος ότι αν του δώσουμε αυτό το καλό συναίσθημα ότι όλοι είμαστε ικανοποιημένοι, με κίνητρο και ότι απολαμβάνουμε τη δουλειά μας, τότε θα είναι το ίδιο με τον Ogier- αν συνεχίσει να το απολαμβάνει, τότε μπορεί να συνεχίσει.
"Δεν είναι τόσο μεγάλος ηλικιακά ακόμα.
"Θα θέλαμε από εκείνον να παραμείνει.
"Απλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να συνεχίσει να οδηγάει".

Post a Comment

Previous Post Next Post