Ανακοινώθηκε ο προμηθευτής κινητήρων για τα αυτοκίνητα του 2022 από την FIA



Η FIA ανακοίνωσε σήμερα πως η Compact Dynamics θα είναι η νέα προμηθεύτρια εταιρεία κινητήρων για τη νέα γενιά αυτοκινήτων του WRC, η οποία θα προμηθεύει αποκλειστικά τις ομάδες του WRC όσον αφορά τα εξαρτήματα για τον υβριδισμό.
Ωστόσο, υπήρξε μεγάλη συζήτηση για το εάν τα νέα υβριδικά αυτοκίνητα θα έχουν ως κινητήρα αυτό των τωρινών R5 αυτοκινήτων, κάτι που τελικά απορρίφθηκε. Επομένως, η νέα γενιά αυτοκινήτων του WRC θα φέρει ως βάση κινητήρων αυτή που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή στα αυτοκίνητα μεγάλης κατηγορίας. 
Η μόνη ομάδα που στήριζε να χρησιμοποιηθούν το 2022 οι κινητήρες των τωρινών αυτοκινήτων ήταν η Toyota, με τις M-Sport και Hyundai να θέλουν ως βάση κινητήρων αυτή των αυτοκινήτων R5.
"Η FIA ξεκίνησε μια πρόσκληση υποβολής προσφορών το Δεκέμβριο του 2019 για να επιλέξει ένα αποκλειστικό προμηθευτή για τον υβριδισμό για το WRC το 2022-2024 για τα καινούρια αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally1", αναφέρει η ανακοίνωση της FIA.
"Το Παγκόσμιο Συνέδριο ενέκρινε την προσφορά της Compact Dynamics ως αποκλειστικό προμηθευτή, καθώς και τις διατάξεις για τους τεχνικούς κανονισμούς για τους κινητήρες των αυτοκινήτων προδιαγραφών Rally1 να παραμείνουν ίδιοι, αλλά και μέτρα για να μειωθούν το κόστος και η εξέλιξη". 

Post a Comment

Previous Post Next Post