Επίσημο: Ματαιώθηκε το Rally Πορτογαλίας 2020 ένεκα κορωναϊού



Οι διοργανωτές του Rally Πορτογαλίας ανακοίνωσαν επίσημα σήμερα την ακύρωση του φετινού τους αγώνα στο WRC εξαιτίας της πανδημίας που έχει ξεσπάσει σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο φετινός αγώνας της Πορτογαλίας είχε αναβληθεί και αναμενόταν να διεξαχθεί στις 21-24 Μαϊού, ενώ είναι ο πρώτος αγώνας που ακυρώνεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
 "Το Automovel Club de Portugal κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για να διεξαχθεί ο αγώνας στο τέλος του Οκτωβρίου", αναφέρεται στη δήλωση που βγήκε.
"Μετά από κοινή αξιολόγηση με τους συνεργάτες μας, τους διάφορους δήμους, τις εθνικές αρχές και τους χορηγούς, όλες οι συνθήκες υγείας κι ασφάλειας που απαιτούνται για τη διεξαγωγή του WRC Vodafone Rally de Portugal με ασφαλή τρόπο δεν είναι εφικτές δεδομένης της απρόβλεπτης κατάστασης που ζούμε αυτές τις μέρες και επίσης της αβεβαιότητας για το άνοιγμα των εθνικών συνόρων ή του εναέριου χώρου.
"Εξαιτίας της κρίσιμης αυτής κατάστασης, το Automovel Club de Portugal είναι αναγκασμένο να ακυρώσει τον αγώνα του 2020 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.
"Το Automovel Club de Portugal λυπάται βαθιά γι'αυτή την απόφαση.
"Αλλά είναι μια υπεύθυνη απόφαση λαμβάνοντας υπόψιν τους χιλιάδες υποστηρικτές, τις ομάδες, τους δήμους, τους χορηγούς και όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται στον αγώνα, η οποία ήταν υπεύθυνη το 2019 για το οικονομικό αντίκτυπο στην εθνική οικονομία με περισσότερα από 142 εκατομμύρια ευρώ.
"Το ACP έχει ήδη υποβάλει για το Rally Πορτογαλίας να επιστρέψει το 2021 στο WRC στην ημερομηνία του Μαΐου".

Post a Comment

Previous Post Next Post