Προχωράει με το αυτοκίνητο του 2022 η M-Sport, σύμφωνα με τον Millener



O αγωνιστικός διευθυντής της M-Sport, Richard Millener, αποκάλυψε πως το προσωπικό της ομάδας του έχει κάνει μεγάλη πρόοδο πάνω στο αυτοκίνητο του 2022 χάριν στην προσωρινή διακοπή των αγώνων του WRC.
Η αγγλική ομάδα έχει στόχο να έχει έτοιμο το νέο αυτοκίνητο για το 2022 μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, ώστε να ξεκινήσει τις δοκιμές για να το βελτιώσει, όπου ως βάση για τον κινητήρα θα έχει αυτόν που χρησιμοποιείται στο τωρινό Ford Fiesta WRC.  
"Η απροσδόκητη διακοπή από τους αγώνες σήμαινε ότι οι σχεδιαστές μας ήταν σε θέση να προχωρήσουν με την αρχική έρευνα και το σχεδιασμό του αυτοκινήτου", δήλωσε ο Millener.
"Κάνουμε μεγάλη πρόοδο, αλλά υπάρχουν παράλληλα νέες προκλήσεις, καθώς έχουμε ένα μικρό ποσοστό του προσωπικού που δουλεύει πάνω σε αυτό, οπότε δεν μπορούν όλα να προχωρήσουν προς τα μπροστά αυτή τη στιγμή.
"Οι περισσότεροι άνθρωποι που εμπλέκονται στην παρούσα φάση με το αυτοκίνητο του 2022 δεν θα ταξίδευαν για αγώνες, αλλά η έλλειψη αγώνων σημαίνει πως είναι ευκολότερο να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι σε αυτό το σκοπό".
Τέλος, ο ίδιος μίλησε για τη βοήθεια της Ford Performance στο έργο της M-Sport για τα καινούριας γενιάς αυτοκίνητα: "Χωρίς εκείνους, αυτό το project θα ήταν αδύνατον.
"Μας προσφέρουν τη βοήθεια και τη σχεδίαση για όλα τα μέρη του αυτοκινήτου -όχι μόνο για μια συγκεκριμένο μέρος.
"Έχουμε καθημερινές συνεδρίες με διάφορους ανθρώπους της Ford από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ για να εξασφαλίσουμε ότι θα δουλέψουμε μαζί για να παρουσιάσουμε το καλύτερο αυτοκίνητο που μπορούμε.
"Με τους κανονισμούς που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από τον πρώτο αγώνα του 2022, δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να δουλέψουμε πάνω στο αυτοκίνητο.
"Ρεαλιστικά νομίζω πως θα θέλαμε να δούμε ένα αυτοκίνητο να τρέχει για 12 μήνες πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα της κατηγορίας αυτής.
"Όπως μπορείς να καταλάβεις, αυτό δε μας δίνει αρκετό χρόνο".

Post a Comment

Previous Post Next Post