Tanak - Παραλίγο να αποσυρθώ το 2012



O Ott Tanak αποκάλυψε πως το 2012 θα μπορούσε να ήταν η τελευταία του χρονιά ως οδηγός του WRC λαμβάνοντας υπόψιν του τα λάθη και τα αποτελέσματα που έκανε εκείνη τη σεζόν.
Ο Εσθονός οδηγός έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο WRC το 2012 με την ομάδα της M-Sport έχοντας ως ομόσταβλους του, τους Mads Ostberg και Evgeny Novikov, και χάριν στον Malcolm Wilson συνέχισε την καριέρα του οδηγού, αφού ο τελευταίος του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία το 2015, όπου αγωνιζόταν στις κατηγορίες του WRC και WRC2.
Είναι άξιο να αναφερθεί ο Tanak είναι ο πρώτος οδηγός από την Εσθονία που στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC, ενώ έβαλε τέλος στην κυριαρχία των Seb το 2018.
"Το 2012, όλα συνέβαιναν γρήγορα, ήταν η πρώτη μου σεζόν με πλήρες πρόγραμμα", δήλωσε ο Tanak.
"Υποθέτω πως έκανα πολλά λάθη, πίεζα αρκετά τον εαυτό μου.
"Προφανώς δεν ήμουν σε θέση να τα διαχειριστώ όλα μαζί.
"Ήμουν ικανός να κάνω κάποιους καλούς χρόνους στις ειδικές, αλλά ποτέ ένα καλό αγώνα.
"Γενικά, υποθέτω πως ήταν μια καλή στιγμή να κάνω πίσω, να πάρω λίγο χρόνο.
"Φυσικά δεν είναι ποτέ καλό να κάνεις ένα πλήρες διάλειμμα από το πρωτάθλημα, οπότε οπωσδήποτε δεν ήταν το ιδανικό, αλλά εντάξει, έπρεπε να το κάνουμε.
"Θα έλεγα ότι ποτέ δεν επρόκειτο να φύγω από το άθλημα εντελώς, αν δεν γινόμουν οδηγός, θα ήμουν ακόμα αναμεμιγμένος με το άθλημα με κάποιο άλλο τρόπο.
"Ενδιαφερόμουν ακόμα για το άθλημα.
"Αλλά ως οδηγός παραλίγο να είχα αποσυρθεί εκείνη τη χρονιά.
"Σχεδόν δε σχεδίαζα να συνεχίσω". 
Τέλος, ο ίδιος απάντηση στην ερώτηση τι συμβουλή τού έδωσε για την καριέρα του ο Malcolm Wilson: "Το να δώσεις πραγματικά μια συμβουλή σε ένα νεαρό οδηγό, δεν είμαι σίγουρος ότι θα την ακούσουν πραγματικά.
"Μερικά πράγματα πρέπει να τα μάθεις μόνος σου.
"Προφανώς δε μάθαινα πολύ γρήγορα, αλλά τέλος πάντων το rallying είναι περίπλοκο.
"Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα που συμβαίνουν, οι αγώνες είναι μεγάλοι, έχεις πολλά να κάνεις, πολλά να διαχειριστείς και πολλά να κατανοήσεις.
"Επομένως, ποτέ δεν είναι εύκολο, έχει να κάνει με την εμπειρία και στη συνέχεια, ναι, φυσικά πρέπει να είσαι ταλαντούχος, αλλά επίσης πρέπει να είσαι ικανός να μαθαίνεις γρήγορα και να παίρνεις πολλές πληροφορίες".

Post a Comment

Previous Post Next Post