Τουλάχιστον επτά αγώνες για να κριθεί το Πρωτάθλημα του 2020, σύμφωνα με τον MattonΟ διευθυντής των Rally της FIA, Yves Matton, αναφέρει πως ένα πρόγραμμα ακόμα τεσσάρων αγώνων θα μπορούσε να κρίνει το φετινό Πρωτάθλημα του WRC παραμένοντας, ωστόσο, αβέβαιο πόσοι αγώνες τελικά θα διεξαχθούν.
Οι αγώνες της Αργεντινής και Σαρδηνίας έχουν αναβληθεί προς το παρόν, με τους αγώνες της Πορτογαλίας και της Κένυας να έχουν ακυρωθεί λόγω της πανδημίας.
Επίσης, το μέλλον των αγώνων της Φινλανδίας και Νέας Ζηλανδίας θα καθοριστεί από τους αντίστοιχους διοργανωτές στα τέλη αυτού του μήνα.
Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως το Rally Χιλής είχε ακυρωθεί από τον περασμένο Νοέμβριο εξαιτίας των εσωτερικών αναταραχών που επικρατούσαν στη χώρα.
"Υπάρχει ένα ποσοστό αγώνων που μπορούμε να αρχίσουμε να λέμε ότι μπορεί να απονεμηθεί ο τίτλος", δήλωσε ο Matton.
"Δεν έχω το νούμερο, αλλά είναι ένας λογικός αριθμός.
"Είχαμε την ευκαιρία να έχουμε ένα πρόγραμμα 14 αγώνων, ακόμα κι αν έχουμε τότε το 50% αυτών, τότε θα είναι επτά αγώνες και αρχίζει να είναι ένας λογικός αριθμός αγώνων.
"Αλλά δε γνωρίζω ποιος είναι ο αριθμός των αγώνων που θα πραγματοποιηθεί φέτος.
"Είναι σημαντικό να μην πάρουμε απόφαση πολύ βιαστικά και να αποφασίσουμε όταν θα έχουμε τη σωστή πληροφόρηση.
"Μόλις έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πρόγραμμα, θα έχουμε ακόμα χρόνο για να αποφασίσουμε αν πρωτάθλημα είναι πολύτιμο για να απονεμηθούν τίτλοι στο τέλος της χρονιάς". 

Post a Comment

Previous Post Next Post