Επίσημο: Σε ρόλο δοκιμαστή της Pirelli o Mikkelsen



H Pirelli Motorsport ανακοίνωσε σήμερα επίσημα τον Andreas Mikkelsen ως δοκιμαστή των ελαστικών της για το WRC, τα οποία θα προμηθεύει στις ομάδες την επόμενη σεζόν.
Η ιταλική εταιρεία αποκάλυψε και το livery του αυτοκινήτου του Mikkelsen για τις δοκιμές βελτίωσης των ελαστικών, το οποίο θα το νοικιάζει από την Citroen Racing και είναι φυσικά το C3 WRC.
Ο Νορβηγός οδηγός έχει βρεθεί ξανά πίσω από το τιμόνι του C3 WRC σε τρεις αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τη σεζόν 2017, όπου κατέκτησε μάλιστα το δεύτερο βάθρο στον αγώνα της Γερμανίας.
Ο Anders Jaeger θα είναι συνοδηγός του Mikkelsen στις δοκιμές, ενώ ο τελευταίος επιλέχθηκε από την Pirelli, καθώς θεωρείται ένας οδηγός με εμπειρία και επίσης δεν ανήκει στο δυναμικό κάποιας ομάδας του WRC. 
Τέλος, η Pirelli θέλει να εστιάσει κυρίως στη βελτίωση της σκληρής γόμας των ελαστικών της και το πώς αυτά ανταπεξέρχονται στις υψηλές θερμοκρασίες και σε δύσκολες συνθήκες δρόμου, όπως αυτές που επικρατούν στη Σαρδηνία.
Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως νωρίτερα μέσα στη σεζόν η Pirelli επιλέχθηκε ως η μοναδική προμηθεύτρια ελαστικών για τις ομάδες του WRC από το 2021, με την Michelin να αποχωρεί μετά από χρόνια από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Δείτε παρακάτω φωτογραφία από το livery του αυτοκινήτου της Pirelli: 





Post a Comment

Previous Post Next Post