Αφοσιωμένος στην Toyota παραμένει ο Latvala



O Jari-Matti Latvala απέρριψε την πρόταση που του έκανε η Pirelli Motorsport για την επόμενη σεζόν στο ρόλο του δοκιμαστή των ελαστικών της εξαιτίας της αφοσίωσης που έχει ο ίδιος για την Toyota.
Η ιταλική φίρμα θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για τις ομάδες του WRC από το 2021 και βρισκόταν στην αναζήτηση έμπειρων οδηγών, οι οποίοι θα δοκίμαζαν και θα βελτίωναν τις γόμες των ελαστικών που θα φέρουν στους αγώνες του WRC.
Ανάμεσα στους υποψήφιους οδηγούς για το ρόλο του δοκιμαστή ήταν κι ο Latvala, ο οποίος δε δέχτηκε την πρόταση των Ιταλών, αφού είχε δηλώσει πως στόχος του είναι να βρει μια εργοστασιακή θέση το 2022 στην Toyota, όπου η χρονιά αυτή σηματοδοτεί την αλλαγή στους κανονισμούς όσον αφορά τα αυτοκίνητα.
Τελικά ο Andreas Mikkelsen θα είναι ο οδηγός της Pirelli για τη βελτίωση των ελαστικών, ο οποίος θα αγωνίζεται με το Citroen C3 WRC σε αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπου η ιταλική εταιρεία ελαστικών θα πληρώνει ενοίκιο στην Citroen Racing για τη χρήση του εν λόγω αυτοκινήτου.
"Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δουλέψω με την Pirelli", δήλωσε ο Latvala στο DirtFish.
"Έχω καλή ιστορία με εκείνους από μια μεγάλη χρονική περίοδο στην καριέρα μου, αλλά έπρεπε να πω όχι.
"Θέλω να είμαι πιστός στην Toyota και δεν θέλω να οδηγήσω ένα Citroen.
"Όσο η Toyota είναι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θέλω να είμαι εκεί μαζί τους".

Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του Latvala για το 2022

Post a Comment

Previous Post Next Post