Προθεσμία μέχρι τον Αύγουστο για τις συμμετοχές των ομάδων το 2022



Ο επικεφαλής των Rally της FIA, Yves Matton, επιβεβαίωσε πως ο Αύγουστος θα είναι ο καταληκτικός μήνας για δήλωση συμμετοχών από τις ομάδες για το Πρωτάθλημα του 2022.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του DirtFish, κανένας άλλος νέος κατασκευαστής δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τους νέους κανονισμούς, οι οποίοι θα εφαρμοστούν από το 2022 και αφορούν τη χρήση υβριδικών κινητήρων στα αυτοκίνητα.
Οι Toyota και Hyundai αναμένεται να συνεχίσουν να αγωνίζονται στον θεσμό από το 2022 με τα καινούριας γενιάς αυτοκίνητα, ενώ η παραμονή της M-Sport παραμένει υπό ερωτηματικό λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Αν και η αγγλική ομάδα υποστηρίζεται οικονομικώς από την Ford Performance για τη βελτίωση του αυτοκινήτου της, κάθε χρόνο δεν είναι σίγουρη η παραμονή της στο WRC με τα οικονομικά προβλήματα να οφείλονται  στη μεταγραφή του Sebastien Ogier στην M-Sport τη διετία 2017-2018.
Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως η M-Sport εξετάζει το γεγονός να αλλάξει αυτοκίνητο για το 2022, με τον πιθανό αντικαταστάτη του Fiesta να είναι το Puma, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει να επενδύσει περισσότερα χρήματα για το στήσιμο ενός νέου αυτοκινήτου.

Post a Comment

Previous Post Next Post