Πρόβλημα για τον Loubet η κατανόηση της αεροδυναμικής των WRCars





O Pierre-Louis Loubet στοχεύει να κατανοήσει περισσότερο τη λειτουργία του αεροδυναμικού πακέτου των αυτοκινήτων WRC, καθώς δυσκολεύτηκε πάνω σε αυτόν τον τομέα στην πρώτη του συμμετοχή με το Hyundai i20 Coupe WRC στο Rally di Roma.
Ο Γάλλος οδηγός συμμετείχε το περασμένο τριήμερο στον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν στο ERC με το αυτοκίνητο της Hyundai Motorsport και υποστηρικτή την ομάδα της 2C, ενώ το Rally di Roma αποτέλεσε τον πρώτο του αγώνα με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC.
Ο περσινός Πρωταθλητής του WRC2 τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο Rally di Roma Capitale, ενώ κράταγε την πρωτοπορία του αγώνα μετά το τέλος του Σαββάτου, αλλά έχασε αρκετό χρόνο στις ειδικές της Κυριακής, με αποτέλεσμα ο teammate του, Dani Sordo, να τον προσπεράσει στην κατάταξη και να τερματίσει τελικά εκείνος στην πρώτη θέση.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο Loubet θα αγωνιστεί φέτος με την ομάδα της 2C στους τέσσερις από τους πέντε αγώνες του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με το i20 Coupe WRC, ενώ δεν θα πάρει μέρος στον ασφάλτινο αγώνα της Ιαπωνίας.
"Η αίσθηση ήταν πολύ καλή το Σάββατο", δήλωσε ο Loubet.
"Ήταν στενότερος ο δρόμος και η αίσθηση ήταν κάπως καλύτερη.
"Την Κυριακή, η αίσθηση ήταν κάπως διαφορετική, έμοιαζε περισσότερο με την Καταλονία, οπότε ήταν περισσότερο δύσκολο για μένα να βρω την αίσθηση με το αυτοκίνητο, αλλά, ναι, είμαι πραγματικά χαρούμενος και πιστεύω πως ο Dani είναι εξαιρετικά καλός οδηγός στην άσφαλτο, οπότε είναι καλό κάνοντας τη σύγκριση".
Όταν ρωτήθηκε για το πού έκανε πρόοδο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εκείνος απάντησε: "Στα φρένα, αυτό είναι πολύ σημαντικό, έκανα ένα μεγάλο βήμα από το Σάββατο στην Κυριακή.
"Αυτό ήταν σημαντικό και ναι, πιστεύω πως πρέπει να βρω το πώς να αισθάνομαι περισσότερο την πρόσφυση του αυτοκινήτου όταν είναι πραγματικά γρήγορα και οι δρόμοι είναι μεγάλοι.
"Ήδη είπα πως αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά, το Σάββατο στα στενά κομμάτια δε νιώθεις τόσο πολύ την αεροδυναμική, αλλά την Κυριακή, ναι, ήταν μεγάλη διαφορά στην απόδοση από αυτό το κομμάτι.
"Στις χωμάτινες δοκιμές με το αυτοκίνητο, ήταν ευκολότερο σε σχέση με την άσφαλτο, οπότε θα δούμε.
"Στην άσφαλτο, λέω πως είναι ευκολότερο, αλλά δεν είναι αλήθεια αυτό, είναι πάντα δύσκολο να βρεις μια καλή γραμμή και όλα αυτά τα πράγματα.
Στο χώμα, μπορείς να κινηθείς πολύ περισσότερο με το αυτοκίνητο και μερικές φορές έχεις καλύτερη αίσθηση, οπότε ελπίζω να έχω καλό ρυθμό στην Εσθονία.
"Αυτό θα είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε".

Post a Comment

Previous Post Next Post