Ακυρώθηκε το Rally Ιαπωνίας, προσθήκη του Ypres Rally στο WRC calendar



Οι διοργανωτές του Rally Ιαπωνίας αποφάσισαν τελικά να ακυρώσουν τον αγώνα του WRC ένεκα της πανδημίας, με την FIA να έχει εναλλακτικό σχέδιο για το calendar και να δίνει το πράσινο φως στη διεξαγωγή του Ypres Rally. 
Ο ασφάλτινος αγώνας με κέντρο το Βέλγιο θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και θα διεξαχθεί στις 19-22 Νοεμβρίου, την ημερομηνία δηλαδή που θα γινόταν το φετινό Rally Ιαπωνίας, το οποίο ακυρώθηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι η κυβέρνηση έχει απαγορέψει την είσοδο σε τουρίστες λόγω του κορωναϊού.
"Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που το Rally Ιαπωνίας δεν θα γίνει φέτος λόγω της πανδημίας ιδίως της σκληρής δουλειάς που έγινε από τις ιαπωνικές αρχές, την Ιαπωνική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου και την ομάδα των διοργανωτών", δήλωσε ο Yves Matton.
"Τους ευχαριστώ όλους γι'αυτό.
"Το Βέλγιο έχει σπουδαία παράδοση και πάθος για το rallying, το οποίο αποδεικνύεται από τον αριθμό των Βέλγων σε διάφορους ρόλους -οδηγοί, μηχανικοί, αγωνιστικοί διευθυντές, δημοσιογράφοι- στο WRC.
"Το πρόγραμμα του αγώνα θα παρουσιάσει το DNA του rally, καθώς διασχίζει τη χώρα συνδέοντας το YPres με το Spa-Francorchamps, δύο εικονικές περιοχές του Βελγικού motorsport".

Post a Comment

Previous Post Next Post