Αμφίβολο το μέλλον του Rally Ιαπωνίας 2020



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του DirtFish, η πραγματοποίηση του φετινού αγώνα της Ιαπωνίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παραμένει με ερωτηματικό, ενώ την θέση του θα μπορούσε να πάρει το Ypres Rally.
Το Rally Ιαπωνίας έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 19-22 Νοεμβρίου, αλλά λόγω της κατάστασης με τον κορωναϊό που επικρατεί υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες τελικά να μην γίνει ο αγώνας, όπου το 2010 ήταν η τελευταία χρονιά που η Ιαπωνία φιλοξένησε αγώνα του WRC. 
Αξίζει να αναφερθεί πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020, οι οποίοι θα φιλοξενούνταν από τη χώρα της Ιαπωνίας, έχουν ακυρωθεί λόγω της πανδημίας και αυτό καθιστά ακόμη πιο αμφίβολη τη διεξαγωγή του Rally Ιαπωνίας 2020.
Παρά το γεγονός ότι η ημερομηνία του φετινού Rally Τουρκίας μετακινήθηκε κατά μία εβδομάδα πιο μετά, το Ypres Rally ακόμα δεν έχει λάβει ημερομηνία για τη διεξαγωγή του, η οποία αναμενόταν να γίνει 10 μέρες μετά το Rally Τουρκίας.
Αν τελικά ακυρωθεί ο φετινός αγώνας της Ιαπωνίας, το Ypres Rally θα μπορούσε να προστεθεί τελικά στο αγωνιστικό πρόγραμμα του WRC και μια πιθανή ημερομηνία θα ήταν αυτή που θα πραγματοποιούταν το Rally Ιαπωνίας, δηλαδή κοντά στα μέσα του Νοεμβρίου.
"Οι πιθανότητες να φέρουμε το WRC εδώ φέτος πάντα υπήρξαν πολύ δύσκολες εξαιτίας την πανδημίας", αναφέρει μια πηγή από την Ιαπωνία στο DirtFish.
"Όταν χάσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η προσπάθεια να φέρουμε κάποια άλλη μεγάλη αθλητική εκδήλωση δεν επρόκειτο να είναι τόσο εύκολη.
"Συζητήσαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα σχετικά με τον ερχομό του WRC, αλλά η αίσθηση εδώ είναι ότι αυτό δεν είναι ρεαλιστικό".

Post a Comment

Previous Post Next Post