Διαφορετικές οι συνθήκες του Rally Εσθονίας από των δοκιμών, σύμφωνα με τον Makinen



O αγωνιστικός διευθυντής της Toyota Gazoo Racing WRT, Tommi Makinen, συνειδητοποίησε εκ των υστέρων πως η ομάδα του κινήθηκε προς τη λάθος κατεύθυνση ως προς τις δοκιμές για το Rally Εσθονίας.
Η ιαπωνική ομάδα έκανε δοκιμές με το Yaris WRC σε γρήγορους δρόμους στην Εσθονία, οι οποίοι δεν αντικατόπτριζαν τις συνθήκες των ειδικών διαδρομών που θα συναντούσαν στον αγώνα.
Παρά το γεγονός πως οι οδηγοί της Toyota έκαναν το 3-4-5, δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό στις ειδικές διαδρομές του Σαββάτου, αφού δυσκολευόντουσαν με το set-up του Yaris WRC.
"Σε γενικές γραμμές, θα έλεγα πως οι οδηγοί δεν ήταν 100% ικανοποιημένοι εξαιτίας της έλλειψης ενός μικρού πράγματος, αλλά θα έλεγα συνολικά ότι το αποτέλεσμα είναι καλό και τουλάχιστον μάθαμε κάτι από εκεί στις διαφορετικές συνθήκες", δήλωσε ο Makinen.
"Μάθαμε πως κάναμε τις δοκιμές για την προετοιμασία μας σε πολύ γρήγορες συνθήκες, δεν είχαμε καμία ρεαλιστική συνθήκη στον αγώνα, ο αγώνας ήταν εντελώς με διαφορετικές συνθήκες από αυτές που κάναμε την προετοιμασία μας πριν τον αγώνα.
"Πιστεύω πως αυτή είναι η απάντηση στο γιατί το αυτοκίνητό μας δεν ήταν απολύτως τέλειο παντού".

Post a Comment

Previous Post Next Post