Rally Εσθονίας - 3η Μέρα: Εντός έδρας νίκη για τον Tanak



O αγώνας της Εσθονίας ολοκληρώθηκε με νικητή τον Ott Tanak, με τους Craig Breen και Sebastien Ogier να συμπληρώνουν την τριάδα σε μια δραματική μέρα.
O Ott Tanak πήρε την πρώτη του νίκη με την Hyundai Motorsport στον αγώνα της Εσθονίας και πήρε τρεις έξτρα βαθμούς από την Powerstage. Ωστόσο, στην SS16 μπήκε με πολλά χιλιόμετρα σε μια στροφή και παρολίγον να βγει εκτός δρόμου, αλλά ευτυχώς τον έσωσε ένα ανάχωμα, το οποίο προκάλεσε ζημιά στο πίσω δεξί μέρος του αυτοκινήτου του.
Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Craig Breen, όπου είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει πάρει με τα χρώματα της Hyundai.
Το τελευταίο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο Sebastien Ogier, ο οποίος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις SS14 και SS15 και απείχε από τη δεύτερη θέση 4,7 δευτερόλεπτα.
Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Elfyn Evans, ο οποίος ήταν ταχύτερος στην SS12, ενώ επιβράδυνε στην SS13 λόγω της εξόδου του Katsuta. Μάλιστα, πήρα 4 έξτρα βαθμούς από την PS όντας δεύτερος ταχύτερος στην ειδική αυτή.
Πέμπτος είναι ο Kalle Rovanpera όντας ταχύτερος στις SS13, SS14 και στην Powerstage, παίρνοντας τους πέντε επιπλέον βαθμούς.
Στην έκτη θέση ανέβηκε ο Teemu Suninen, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του ομόσταβλού του, Esapekka Lappi.
Ο Lappi είχε τετ-α-κέ στην SS16 και έπεσε τελικά στην έβδομη θέση και έχασε 24,9 δευτερόλεπτα.
Τη δεκάδα κλείνουν οι Gus Greensmith, Oliver Solberg από το WRC3 και Mads Ostberg από το WRC2.
Ο Thierry Neuville εκκίνησε κανονικά σήμερα σύμφωνα με τους κανονισμούς του Rally2 και δεν πίεσε σε όλες τις ειδικές διαδρομές, ώστε να φυλάξει τα ελαστικά του για την Powerstage, στην οποία αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα πριν καν εκκινήσει την ειδική διαδρομή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην πάρει κανέναν επιπλέον βαθμό. 
Ο Takamoto Katsuta είχε ατύχημα στην SS13, όπου το αυτοκίνητό του ρόλαρε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από τον αγώνα χάνοντας έτσι την πέμπτη θέση, στην οποία βρισκόταν.
O Pierre-Louis Loubet σταμάτησε μέσα στην SS13 μετά από πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης του i20 Coupe WRC και δεν μπόρεσε να συνεχίσει για να τερματίσει στον πρώτο αγώνα της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία.

Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών:







Δείτε παρακάτω τη γενική κατάταξη μετά το τέλος του αγώνα:

Post a Comment

Previous Post Next Post