Ποινή ενός λεπτού για τους Rovanpera και Halttunen στο Rally Εσθονίας



Οι αγωνοδίκες επέβαλλαν ποινή ενός λεπτού στους Kalle Rovanpera και Jonne Halttunen μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας του Rally Εσθονίας πέφτοντας έτσι κατά δύο θέσεις στη γενική κατάταξη.
Συγκεκριμένα, ο Halttunen ξέχασε να αφαιρέσει την πλάκα στερέωσης του ψυγείου του Yaris WRC (βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου) όταν έφυγαν από το Service Park και κατευθυνόντουσαν προς την ειδική διαδρομή, με αποτέλεσμα ο πρώτος να το συνειδητοποιήσει όταν είχε ολοκληρώσει την προσπάθειά τους στην ειδική διαδρομή 10.
Στη συνέχεια, ο νεαρός συνοδηγός από τον πανικό του αφαίρεσε αυτή την πλάκα μετά το τέλος της ειδικής διαδρομής 10 στο σημείο ελέγχου των κρατών για τους χρονουε, κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς, καθώς αυτή αφαιρείται όταν τα πληρώματα κατευθύνονται προς τις ειδικές διαδρομές από το parc ferme έχοντας χρονικό όριο για την αφαίρεσή της.
Τέλος, ο ίδιος εξήγησε στους αγωνοδίκες πως ήταν απασχολημένος με τον έλεγχο των time cards και ξέχασε να αφαιρέσει αυτό το εξάρτημα από το ψυγείο του αυτοκινήτου.
Έτσι, οι Rovanpera και Halttunen έπεσαν από την τέταρτη στην έκτη θέση εξαιτίας αυτής της ποινής, με τους Elfyn Evans και Takamoto Katsuta να κερδίζουν μία θέση ο καθένας τους στη γενική κατάταξη. 

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση των αγωνοδικών:



Post a Comment

Previous Post Next Post