Απέρριψε πρόταση για τη συμμετοχή του στο Rally Monza ο Kubica



Ο Robert Kubica αποκαλύπτει πως δέχτηκε πρόταση για να πάρει μέρος ο ίδιος στον τελευταίο αγώνα του WRC για το 2020 στη Monza, την οποία αρνήθηκε λόγω υποχρεώσεων για την Formula1.

O Πολωνός οδηγός θεωρούταν από τους σοβαρότερους αντιπάλους των Lewis Hamilton και Sebastian Vettel στην Formula1 μέχρι το 2011, όπου είχε ένα σφοδρό ατύχημα σε αγώνα rally και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο δεξί χέρι του και μετά από μια σειρά χειρουργείων έχασε τελικά σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργικότητα του χεριού του.

Ο ίδιος, ωστόσο, επέστρεψε το 2012 στο Motorsport μέσω των αγώνων rallying και μάλιστα συμμετείχε για αρκετά χρόνια ως ιδιώτης σε αγώνες του WRC με αυτοκίνητο της M-Sport.

 Πλέον, ο Kubica αγωνίζεται στο DTM και έχει αναλάβει χρέη δοκιμαστή για το μονοθέσιο της Alfa Romeo Racing Orlen για την Formula1, όπου μάλιστα συμμετείχε φέτος στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές για το Grand Prix της Αυστρίας.

"Δελεάστηκα από ένα άτομο και ήθελαν ακόμα να με γνωρίσουν, αλλά έπρεπε να τους πω ότι δεν υπάρχει νόημα να μιλάω ακόμα για αυτό", δήλωσε ο Kubica, ο οποίος νίκησε το 2014 το Monza Rally Show.

"Αν όχι για το γεγονός ότι το Μπαχρέιν είναι στο ίδιο τριήμερο με το Monza Rally, θα ήμουν δελεασμένος να πάω εκεί.

"Είναι ένας ενδιαφέρων συνδυασμός του rallying με αγώνα πίστας".

Ωστόσο, ο ίδιος απέρριψε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί το 2021 με πλήρες πρόγραμμα στο WRC: "Έχω πολύ σεβασμό για το άθλημα για να το κάνω.

"Πρέπει να κάνεις τα πάντα με το σωστό τρόπο και γνωρίζω πόσο πολύ πόνο και ενέργεια χρειάζεται.

"Πολύ λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι και αυτός είναι ο λόγος που δεν πιστεύω πως θα δελεαζόμουν να κάνω μια ολόκληρη σεζόν στα rallies".

Post a Comment

Previous Post Next Post