Βασίζει τις ελπίδες του για τον τίτλο στις συνθήκες του Rally Monza o OgierΟ Sebastien Ogier είναι σίγουρος πως μπορεί να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής φέτος αν υπάρξει χιόνι ή έστω ομίχλη στις ειδικές διαδρομές του Rally Monza και βασίζει τις ελπίδες του εκεί.

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θεωρείται master στις συνθήκες ασφάλτινου αγώνα με χιόνι και πάγο και αυτό αποδεικνύεται από τις έξι του νίκες στο Rallye Monte Carlo.

Οι ειδικές διαδρομές του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν σε βουνά με υψηλό υψόμετρο και πιθανότητες να χιονίσει και να υπάρχει πάγος είναι μεγάλες και γι'αυτό άλλωστε η Michelin θα φέρει στον αγώνα αυτό τα ελαστικά χιονιού.

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως ο Ogier βρίσκεται στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, με τον πρωτοπόρο Elfyn Evans να βρίσκεται μπροστά για 14 βαθμούς. 

"Είδα ότι θα πάμε σε μεγάλο υψόμετρο και αν δεν υπάρχει χιόνι, θα μπορεί επίσης να υπάρχει ομίχλη", δήλωσε ο Ogier.

"Οπωσδήποτε αυτή τη στιγμή του χρόνου οι συνθήκες μπορεί να είναι δύσκολες εκεί -αυτό είναι σίγουρο.

"Και αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω πως η ευκαιρία για τον τίτλο είναι ακόμα ρεαλιστική.

"Αν νικήσω, ο Elfyn ακόμα θα πρέπει να κάνει ένα δυνατό αγώνα για να γίνει πρωταθλητής.

"Είναι αρκετά απλό.

"Για μένα, απλά πρέπει να πάω και να νικήσω αυτόν τον αγώνα.

"Αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορώ να κάνω και θα δω αν αυτό είναι αρκετό ή όχι.

"Ειλικρινά η πίεση δεν είναι σίγουρα πάνω μου, δεν έχω τίποτα να χάσω.

"Και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο μέχρι το τέλος.

"Είναι, τέλος πάντων, μια περίεργη χρονιά και ποτέ πραγματικά δεν είχαμε την αίσθηση του να είμαστε σε ένα πρωτάθλημα με τόσο μεγάλο διάλειμμα όλη την ώρα και τόσο λίγο αριθμό αγώνων.

"Αλλά ακόμα και τώρα, για το πρωτάθλημα, αν σκεφτόμαστε το άθλημα, σίγουρα θα είναι καλό να έχουμε αυτόν τον αγώνα, γιατί αλλιώς είναι σαν, δεν ξέρω, ένα περίεργο τέλος για το πρωτάθλημα.

"Και αυτό είναι όλο.

"Πραγματικά θα έδινε την ευκαιρία στον καθένα, στον τελικό νικητή του τίτλου, να έχει έναν αγώνα και να έχει την ευκαιρία να το πανηγυρίσει".

Post a Comment

Previous Post Next Post