Ευχαριστημένος με την εμφάνισή του στο Rallye Μόντε Κάρλο ο Rovanpera



O Kalle Rovanpera είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα που έφερε στο Rallye Μόντε Κάρλο και που ήταν σε θέση να παλέψει για μια θέση στο βάθρο κάνοντας σύγκριση με την περσινή του απόδοση εκεί.

Ο Φινλανδός οδηγός τερμάτισε στην τέταρτη θέση και έχασε την τρίτη θέση από τον Thierry Neuville την Κυριακή, καθώς ο πρώτος έπαθε κλατάρισμα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει αρκετό χρόνο μέσα στην ειδική διαδρομή.

Ωστόσο, ο ίδιος έχασε την πρωτοπορία του αγώνα μετά το τέλος του πρωινού σκέλους της δεύτερης ημέρας όταν δέχθηκε ποινή δέκα δευτερολέπτων, καθώς καθυστέρησε ένα λεπτό να φτάσει εγκαίρως στο stage control της SS4 εξαιτίας ενός μικρού προβλήματος που αντιμετώπισε με το αυτοκίνητό του.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική ποινή που δέχθηκε, καθώς οι αγωνοδίκες τού έδωσαν κι άλλη ποινή 10 δευτερολέπτων, καθώς έκοψε δύο φορές ένα S στις ειδικές 4 και 7.

"Πιστεύω πως υπάρχει μεγάλη βελτίωση από πέρυσι", δήλωσε ο Rovanpera.

"Δεν οδήγησα πολύ στην άσφαλτο πέρυσι -ο μόνος αγώνας που έκανα σε αυτή την επιφάνεια από το Μόντε Κάρλο πέρυσι ήταν η Monza στο τέλος της χρονιάς.

"Νιώθω σαν να πάλευα αυτή τη φορά με ένα καλό ρυθμό.

"Ήταν σαν πραγματικά να κυνηγούσα το βάθρο κανονικά.

"Είμαι χαρούμενος για αυτό και αυτό το κάνει ένα καλό τριήμερο.

"Οι συνθήκες δεν ήταν τόσο εύκολες, αλλά καταφέραμε να κρατήσουμε ένα σταθερό ρυθμό, ο οποίος ήταν πολύ γρηγορότερος από πέρυσι".

Τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε για το κλατάρισμα που έπαθε την Κυριακή, το οποίο τού στοίχισε σε χρόνο και τον έριξε στην τέταρτη από την τρίτη θέση: "Πιστεύω πως ήταν η κακή τύχη.

"Δεν μπορούσα να δω τίποτα και τη δεύτερη φορά μέσα σε αυτή την ειδική διαδρομή, κοιτούσα ξανά να δω τι το προκάλεσε, αλλά δεν μπορούσα να δω κάτι.

"Ήταν ατυχές, αλλά έτσι πάει.

"Τώρα εστιάζουμε στο Arctic Rally Φινλανδίας και στην επιφάνεια, με την οποία νιώθω πιο οικείος με αυτήν".

Post a Comment

Previous Post Next Post