Επίσημο: Στην θέση του Rally Μεγάλης Βρετανίας το Ypres Rally

Το WRC Promoter αποφάσισε σήμερα και ανακοίνωσε επίσημα την ακύρωση του φετινού αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας και την αντικατάστασή του από το Ypres Rally.

Το Rally Μεγάλης Βρετανίας διεξάγεται με κέντρο τα δάση της Ουαλίας διαθέτοντας μοναδικές ειδικές διαδρομές παρά το γεγονός πως ακουγόταν πως ο αγώνας θα μεταφερόταν στο μέλλον στη Βόρεια Ιρλανδία.

Αυτή τη στιγμή, η Μεγάλη Βρετανία πλήττεται από ένα ισχυρότερο κύμα πανδημίας, αφού βρέθηκε πως ο κορωναϊός μεταλλάχθηκε και μεταδίδεται γρηγορότερα από τη μη μεταλλαγμένη μορφή του.

Τέλος, το Ypres Rally θεωρείται ένας από τους κλασικότερους αγώνες rallying και φέτος θα είναι η πρώτη φορά που θα φιλοξενήσει αγώνα του WRC.

Ο αγώνας αυτός έχει κέντρο το Βέλγιο και περιλαμβάνει ασφάλτινες ειδικές διαδρομές, ενώ με την προσθήκη του φέτος στο αγωνιστικό ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι πιθανόν να ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμα του WRC από το 2022.

Να υπενθυμίσουμε πως το Ypres Rally είχε προστεθεί ως επιπλέον αγώνας στο calendar του WRC για τη σεζόν 2020, αλλά τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ένεκα της πανδημίας και των αυστηρών μέτρων που πήρε η βέλγικη κυβέρνηση πέρυσι.

Post a Comment

Previous Post Next Post