Σύσταση στους Tanak και Jarveoja για μη ασφαλή οδήγηση στο Rallye Μόντε Κάρλο



Οι αγωνοδίκες του Rallye Μόντε Κάρλο κάλεσαν τους Ott Tanak, Martin Jarveoja και Alain Penasse (team manager της Hyundai) μετά την ολοκλήρωση του αγώνα για εξηγήσεις σχετικά με το περιστατικό που συνέβη το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, το εσθονικό πλήρωμα εγκατέλειψε μετά τη δεύτερη ειδική διαδρομή του Σαββάτου, αφού είχε δύο κλαταρισμένα ελαστικά και καμία ρεζέρβα για να συνεχίσει στην τελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας.

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως το ένα κλαταρισμένο ελαστικό συνέβη στην SS9 και το επόμενο στην SS10.

Έχοντας μόνο τρία καλά ελαστικά το πλήρωμα αποφάσισε να επιστρέψει πίσω στο Service Park φορώντας ένα από τα κλαταρισμένα ελαστικά, το οποίο είχε περισσότερη γόμα από το άλλο κλαταρισμένο.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το γεγονός σήμερα στις 14:00 τοπική ώρα και αποφάσισαν πως οι Tanak και Jarveoja παραβίασαν τους κανόνες και χαρακτήρισαν την οδήγησή τους μη ασφαλή, αφού επέστρεψαν στην Gap μόνο με τρία καλά ελαστικά και ένα ελαστικό, το οποίο είχε βγει από τη ζάντα, και κινούνταν σε δημόσιους δρόμους. 

Οι Πρωταθλητές του 2019 γλύτωσαν μόνο με συστάσεις και με αναστολή της ποινής τους, η οποία προβλέπει αποκλεισμό τους από αγώνα αν επαναλάβουν την ίδια κίνηση.

Η αναστολή αυτή θα ισχύσει για έντεκα μήνες και επτά ημέρες από σήμερα.

Τέλος, δέκα οδηγοί (Tanak, Neuville, Sordo, Loubet, Rovanpera, Mikkelsen, Greensmith, Fourmaux, Camilli και Bulacia) έλαβαν ποινή πέντε δευτερολέπτων, καθώς έκοψαν το S στις ειδικές διαδρομές 4 και 7, με αποτέλεσμα να κερδίσουν χρόνο, αφού παρέλειψαν να περάσουν από τη δεξιά στροφή, η οποία οδηγούσε κατευθείαν σε αριστερή στροφή. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς (Rovanpera, Greensmith, Mikkelsen, Fourmaux) πιάστηκαν να το κάνουν αυτό δυο φορές και γι'αυτό δέχθηκαν ποινή δέκα δευτερολέπτων. 


Δείτε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση:




Post a Comment

Previous Post Next Post