Arctic Rally Φινλανδίας - Shakedown: Ταχύτερος ο Tanak, έξοδος του Neuville



Μετά το τέλος του Shakedown του Arctic Rally Φινλανδίας, η Hyundai Motorsport έκανε το 1-2 με τον Ott Tanak στην κορυφή, με τους Thierry Neuville και Takamoto Katsuta να ακολουθούν.


O Ott Tanak ήταν ταχύτερος όλων των οδηγών στο σημερινό Shakedown γράφοντας τον καλύτερό του χρόνο στο τρίτο πέρασμά του.


Ο Thierry Neuville ήταν ο δεύτερος καλύτερος στους χρόνους γράφοντας τον ταχύτερό του χρόνο στο τρίτο πέρασμά του. Ωστόσο, ο ίδιος πλαγιολίσθησε σε μια αριστερή στροφή στο δεύτερο πέρασμά του από το SD, με αποτέλεσμα να κολλήσει στο χιόνι και να χάσει πάνω από 21 λεπτά. Ήταν αβέβαιο αν θα συνέχιζε, καθώς έσπευσε στο σημείο γερανός για να τον βοηθήσει να γυρίσει στο Service Park.


Την τρίτη θέση χρεώνεται ο Takamoto Katsuta, καθώς ήταν για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του Pierre-Louis Loubet παρά το γεγονός πως και οι δύο έγραψαν τον ίδιο χρόνο.


Ο Γάλλος οδηγός πραγματοποίησε τέσσερα περάσματα από το Shakedown και βελτίωσε τους χρόνους του στο τελευταίο πέρασμά του ανεβαίνοντας στην τέταρτη από την ένατη θέση.


Ο Craig Breen βρέθηκε στην πέμπτη θέση και απείχε μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου από την τρίτη θέση.


Οι Kalle Rovanpera και Oliver Solberg σημείωσαν τον ίδιο χρόνο στο Shakedown, με τον πρώτο να είναι για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος και να χρεώνεται εκείνος τον έκτο ταχύτερο χρόνο, αφήνοντας έτσι τον Solberg στην έβδομη θέση.


Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Gus Greensmith, Sebastien Ogier και Teemu Suninen.


Εκτός δεκάδας έμεινε ο Elfyn Evans, ο οποίος είχε τετ-α-κέ στο ίδιο σημείο με τον Neuville και κατάφερε να συνεχίσει κανονικά μέσα στην ειδική διαδρομή. Από αυτή την επαφή που είχε με το ανάχωμα του χιονιού, μάζεψε χιόνι στο σημείο που βρίσκεται το ψυγείο του αυτοκινήτου του.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους του Shakedown:




Post a Comment

Previous Post Next Post