Στόχος του Rovanpera να παλέψει για τη νίκη στο Arctic Rally Φινλανδίας



O Kalle Rovanpera έχει ως στόχο να βρίσκεται στη μάχη για τη νίκη του φετινού Arctic Rally Φινλανδίας, με τον ίδιο να πιστεύει πως τέτοιοι αγώνες είναι πιο οικείοι για εκείνον.

Ο Φινλανδός οδηγός τερμάτισε φέτος στην τέταρτη θέση του Rallye Μόντε Κάρλο, ενώ ήταν ο μεγάλος νικητής του περσινού Arctic Rally Φινλανδίας οδηγώντας το Toyota Yaris WRC 

"Από την περσινή χρονιά, υπάρχουν ίσως κάποια σημεία των ειδικών διαδρομών που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να με βοηθήσουν στην προετοιμασία", δήλωσε ο Rovanpera.

"Όντας ένας χειμερινός αγώνας, η επιφάνεια επίσης αλλάζει κάπως από την μια χρονιά στην επόμενη εξαρτώμενη από το πόσο καθαρίζουν το δρόμο και τις στροφές από το χιόνι, αλλά σίγουρα έχω ήδη κάποια αίσθηση σχετικά με το τι να περιμένω.

"Πιστεύω πως αυτοί οι αγώνες, οι οποίοι είναι πιο οικείοι για μένα, θα μπορούσαν να είναι πιθανόν για μένα να παλέψω για τη νίκη.

"Η περσινή νίκη δε σημαίνει τίποτα ενάντια στους οδηγούς του WRC, αλλά θα έπρεπε ακόμα να είναι ένας καλός αγώνας για μένα".

Τέλος, ο ίδιος παραμένει προσγειωμένος παρά τα λεγόμενα του Jari-Matti Latvala, ο οποίος υποστήριξε μετά το τέλος του Rally Μόντε Κάρλο πως ο νεαρός οδηγός θα νικήσει σύντομα στο WRC: "Πιστεύω πως δεν αλλάζει κάτι στην προσέγγισή μου, αλλά φυσικά νιώθω ωραία να ακούω αυτό και θα κάνω το καλύτερο για να είμαι όσο πιο κοντά γίνεται στους οδηγούς στη μάχη για τον τίτλο.

"Οι στόχοι μου είναι να διατηρήσω τον καλό ρυθμό που είχαμε στο Μόντε Κάρλο και να προσπαθήσω να έχω καθαρότερους αγώνες χωρίς κανένα λάθος, επομένως θα μπορούμε να είμαστε στη μάχη για το βάθρο πολύ συχνότερα".

Post a Comment

Previous Post Next Post