Λάθος το set-up του Toyota Yaris WRC στο Arctic Rally Φινλανδίας, σύμφωνα με τον Latvala



Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota Gazoo Racing WRT, Jari-Matti Latvala, πιστεύει πως το set-up του Toyota Yaris WRC ήταν λάθος στο Arctic Rally Φινλανδίας λόγω των δοκιμών της ομάδας ευχαριστώντας τον Kalle Rovanpera για το αποτέλεσμα που έφερε.


Στο δεύτερο αγώνα της φετινής σεζόν, όλοι οι οδηγοί της Toyota δυσκολεύτηκαν με το set-up του αυτοκινήτου τους να βρουν πρόσφυση στις χιονισμένες ειδικές διαδρομές της Φινλανδίας και δεν ήταν σε θέση να είναι τόσο ανταγωνιστικοί όσο οι δύο οδηγοί της Hyundai Motorsport, Thierry Neuville και Ott Tanak.


Ωστόσο, ο Kalle Rovanpera τερμάτισε στη δεύτερη θέση του Arctic Rally Φινλανδίας και ήταν ταχύτερος στην Powerstage δίνοντας έτσι πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του για το πρωτάθλημα κατασκευαστών παρά το γεγονός πως είχε δυσκολίες με το αυτοκίνητό του την Παρασκευή.


"Πιστεύω πως ήμασταν λίγο στην άτυχη πλευρά", δήλωσε ο Latvala.


"Δοκιμάζαμε σε συνθήκες γύρω στους -20 βαθμούς Κελσίου, μετά όταν ήρθαμε στον αγώνα, ήταν πιο κοντά στο μηδέν η θερμοκρασία.


"Η Hyundai έκανε αυτόν τον αγώνα την εβδομάδα πριν το Rovaniemi και πιστεύω πως η θερμοκρασία για εκείνους ήταν παρόμοια με αυτή στο Arctic Rally Φινλανδίας.


"Το κοιτάξαμε και αυτό ήταν το λάθος.


"Το αυτοκίνητο χρειάζεται διαφορετικό set-up για πολύ παγωμένες συνθήκες -και όταν έχεις θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν τότε το καρφί περνάει πιο εύκολα από τον πάγο και προσφέρει καλή πρόσφυση.


"Αυτό δεν ήταν εκεί που ήταν το set-up μας.


"Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον Kalle.


"Το αποτέλεσμά του βοήθησε στο να μας κρατήσει στην κορυφή του πρωταθλήματος.


"Φυσικά, απογοητευτήκαμε που δε νικήσαμε τον αγώνα της πατρίδας μας.


"Τώρα ανυπομονούμε για την Κροατία και για τον επόμενο αγώνα.


"Ήδη δουλεύουμε στην προετοιμασία μας για αυτόν τον αγώνα".

Post a Comment

Previous Post Next Post