Απειλεί με αποχώρηση από το WRC η M-Sport Ford αν καθυστερήσει ο υβριδισμός


O αγωνιστικός διευθυντής της M-Sport Ford, Richard Millener, δηλώνει πως η βρετανική ομάδα δεν θα πάρει μέρος στο WRC το 2022 αν ο υβριδισμός πάρει αναβολή για ένα χρόνο, με το 2023 να είναι η χρονιά όπου θα υπάρχουν υβριδικά αυτοκίνητα.


Το Παγκόσμιο Συνέδριο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ενέκρινε τους νέους τεχνικούς κανονισμούς σχετικά με τον υβριδισμό τον περασμένο Οκτώβριο και ανακοίνωσε πως το 2022 θα είναι η χρονιά που ο υβριδισμός θα εισέλθει στο WRC.


Τα υβριδικά αυτοκίνητα θα φοράνε ένα κινητήρα turbo χωρητικότητας 1.6L και ένα σύστημα υβριδισμού, το οποίο θα παράγει ισχύς έως 100kW, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τους οδηγούς κατά τη διάρκεια των ειδικών διαδρομών ή στους δρόμους που οδηγούν στις ειδικές διαδρομές.


Όπως έγινε γνωστό πριν λίγες ημέρες, η γερμανική εταιρεία Compact Dynamics, η οποία θα προμηθεύει τις ομάδες του WRC με υβριδικά μέρη, ανακάλεσε όλα τα υβριδικά kit μετά από πρόβλημα που εντοπίστηκε στην μπαταρία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιστραφούν αυτά τα kit πίσω στο εργοστάσιό της.


Η M-Sport Ford ήταν η πρώτη ομάδα εκ των τριών που ολοκλήρωσε το νέο της αυτοκίνητο και μάλιστα έκανε δοκιμές στο δάσος του Greystoke τον περασμένο μήνα.


Η Toyota ήταν η αμέσως επόμενη ομάδα που τελειοποίησε το αυτοκίνητό της και ξεκίνησε δοκιμές με το υβριδικό Yaris μόλις την περασμένη εβδομάδα, ενώ η Hyundai Motorsport δεν έχει ξεκινήσει ακόμα με το νέο της αυτοκίνητο.


"Οι νέοι κανονισμοί θα κάνουν το καλύτερο για τους θεατές", δήλωσε ο Millener.


"Διάβασα ιστορίες σχετικά με ανθρώπους να λένε ότι θα έπρεπε να το αναβάλουμε για ένα χρόνο, αλλά όχι, σε καμία περίπτωση.


"Επειδή Α) δε θα είμαστε εκεί αν αυτό γίνει και Β) στο τέλος της ημέρας παίρνεις τα καλύτερα αποτελέσματα όταν ο καθένας βρίσκεται κάτω από πίεση για να δημιουργήσει ένα καλό αυτοκίνητο, οπότε πιστεύω ότι ακόμα θα είναι ένα σπουδαίο πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά.


"Εξαιτίας της Ford, θα συμμετάσχουμε την επόμενη χρονιά μόνο αν είναι υβριδισμός.


"Ένα πράγματα που έχουμε δει είναι ότι χωρίς την Ford και χωρίς τη βοήθειά τους και την τεχνογνωσία τους πραγματικά θα δυσκολευόμασταν, επειδή είναι ειδικοί στο τι μπορούν να φέρουν όσον αφορά την τεχνολογία της μπαταρίας.


"Αυτή η εμπειρία στην τεχνολογία της μπαταρίας ήταν πραγματικά βοηθητική, οπότε η συνεργασία που έχουμε μαζί τους είναι ζωτικής σημασίας και για να είμαι ειλικρινής έχει έρθει σε εμάς περισσότερο από ποτέ φέτος".

Post a Comment

Previous Post Next Post