Rally Κροατίας - 1η Μέρα - 1ο Loop: Στην κορυφή ο Neuville, έξοδος του Rovanpera [+φωτο]



Μετά το τέλος του πρωινού σκέλους της πρώτης ημέρας, o Thierry Neuville είναι ο πρωτοπόρος του αγώνα, με τους Elfyn Evans και Sebastien Ogier να ακολουθούν.


Ο Thierry Neuville βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο σε τρεις ειδικές διαδρομές παίρνοντας προβάδισμα από νωρίς.


Ο Elfyn Evans είναι δεύτερος και απέχει 7,3 δευτερόλεπτα από την πρώτη θέση όντας ταχύτερος στην SS3,


Ο Sebastien Ogier συμπληρώνει την τριάδα έχοντας κλατάρισμα στο πίσω αριστερό ελαστικό στην SS1, με αποτέλεσμα να χάσει περίπου έξι δευτερόλεπτα, ενώ παραλίγο να βγει εκτός δρόμου στο ίδιο σημείο που είχε έξοδο ο Rovanpera. Ωστόσο, μετά το τέλος της SS4, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως δεν είναι ευχαριστημένος με το set-up του Toyota Yaris WRC.


Στην τέταρτη θέση είναι ο Ott Tanak, ο οποίος δεν ήταν πολύ ανταγωνιστικός στις τέσσερις πρώτες ειδικές διαδρομές του αγώνα λόγω κακής επιλογής ελαστικών.


Πέμπτος είναι ο Craig Breen, ο οποίος αντιμετώπισε το ίδιο θέμα με τον teammate του, Tanak, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στα 8,1 δευτερόλεπτα.


Στην έκτη θέση ανέβηκε ο Adrien Fourmaux, ο οποίος εντυπωσίασε με τους χρόνους που σημείωσε στην παρθενική του εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία με το Ford Fiesta WRC.


Έβδομος είναι ο Gus Greensmith, ο οποίος παραλίγο να χτυπήσει μια αγελάδα στην τρίτη ειδική διαδρομή.


Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Pierre-Louis Loubet, Takamoto Katsuta και Mads Ostberg από το WRC2, ο οποίος είχε πρόβλημα με τα φρένα του Citroen C3 R5 στην SS2.


O Katsuta έπεσε στην ένατη από την έβδομη θέση μετά το τέλος της SS4, αφού είχε τετ-α-κέ στην τελευταία ειδική διαδρομή του πρώτου σκέλους χάνοντας 16,8 δευτερόλεπτα.

 

O Kalle Rovanpera είχε έξοδο στην πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, καθώς πήγε ευθεία σε μια δεξιά στροφή και έπεσε σε χαντάκι. Ο Φινλανδός οδηγός, ο οποίος βρίσκεται στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος, βρισκόταν μόλις τρία λεπτά μέσα στην SS1 μέχρι να γίνει αυτό το συμβάν.




Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών:









Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS4:





Post a Comment

Previous Post Next Post