Απειλεί με αποχώρηση από το WRC η Citroen

Η διευθύνων σύμβουλος της Citroen, Linda Jackson, αποκάλυψε την ενδεχόμενη αποχώρηση της γαλλικής εταιρείας από το WRC μετά τη λήξη του συμβολαίου του Sebastien Ogier, δηλαδή στο τέλος του 2020.
Μάλιστα, η Jackson εξήγησε πως η Citroen θα παραμείνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφόσον εισαχθούν κινητήρες υβριδικοί ή ηλεκτρικοί ή συνδυασμός και των δύο από το 2021 και το 2022.
Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε αν η Citroen επανεξετάζει το γεγονός να παραμείνει στο WRC μετά το τέλος του 2020 και απάντησε: “Νομίζω ότι η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ναι.
“Επειδή τα πάντα αλλάζουν, δεν βλέπω το λόγο ως κατασκευάστρια εταιρεία να μπορώ να συνεχίζω να υποστηρίζω κάτι, το οποίο δεν αντανακλά τίποτα στο τι συμβαίνει στην αγορά τώρα.
“Αν μιλάμε για το 2021 ή το 2022, εργαζόμαστε σκληρά για να συμμορφωθούμε με τους κανονισμούς που αφορούν την απελευθέρωση CO2 στα συμβατικά αυτοκίνητά μας και να διασφαλίσουμε ότι τα αυτοκίνητα παραγωγής μας θα έχουν ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.
“Γνωρίζω ότι υπάρχουν συζητήσεις για το πώς το WRC θα μπορούσε να γίνει -υβριδικό, ηλεκτρικό ή ένας συνδυασμός των δύο- και για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό.
“Είναι δύσκολο για μένα να σκεφτώ κάτι που δεν έχει απήχηση στο τι συμβαίνει στην ευρύτερη αγορά.
“Με το C3, μπορώ να κάνω μια σύνδεση, δεν έχω άποψη για το σπορ για να υποστηρίξω την καμπάνια του WRC, αλήθεια, αλλά μπορώ να εκλάβω τις επιπτώσεις που έχει και αυτό είναι υπέροχο.
“Όμως, όσο περισσότερο αυξάνεται το χάσμα μεταξύ των τύπων των οχημάτων στο WRC και σε αυτά που συμπεριλαμβάνονται στη γκάμα μας, με την ηλεκτροδότηση, τόσο περισσότερο είναι απλά ένα εργαλείο marketing.
“Και συνεπώς χρησιμοποιείς κάτι που δεν αρμόζει σωστά με το εμπορικό σου σήμα”.

Post a Comment

Previous Post Next Post