Rally Χιλής - 1η Μέρα - 1ο Loop: Μπροστά ο Tanak παρά τη δυσκολία των ειδικών



Μετά το πέρας του πρώτου σκέλους της πρώτης ημέρας, ο Ott Tanak βρέθηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης με τους Sebastien Ogier και Thierry Neuville να δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση.
Στη δεύτερη ειδική της μέρας, βγήκε κόκκινη σημαία για λόγους ασφαλείας λίγο μετά την εκκίνηση του Thierry Neuville, ενώ η ειδική συνεχίστηκε με την εκκίνηση του Sebastien Ogier και δόθηκε ενδεικτικός χρόνος στον πρώτο.
Ο Ott Tanak βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης και έγραψε τον καλύτερο χρόνο στην SS2, ενώ στην SS1 έχασε περίπου 5 δευτερόλεπτα, αφού έσβησε ο κινητήρας του Yaris WRC και άργησε να πάρει μπροστά.
Ο Sebastien Ogier είναι στη δεύτερη θέση και έχασε περίπου 2 δευτερόλεπτα στην SS1, αφού αναγκάστηκε να σταματήσει τον κινητήρα του C3 WRC στο ίδιο σημείο που το έκανε και ο Tanak.
Πίσω του βρίσκεται ο Thierry Neuville, ο οποίος απέχει από το Γάλλο οδηγό μόλις πέντε δέκατα του δευτερολέπτου. Επιπλέον, ο ίδιος είχε πιο φρέσκα ελαστικά από τους δύο προπορευόμενους του, αφού δεν αγωνίστηκε στην SS2 και για το λόγο αυτό ήταν ταχύτερος στην τρίτη ειδική.
Ο Jari-Matti Latvala είναι τέταρτος και έπεσε τρεις θέσεις από την πρώτη ειδική εξαιτίας υπερστροφής του Yaris WRC.
Ο Kris Meeke είναι στην πέμπτη θέση και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην SS1 μαζί με τον Latvala, ενώ απειλείται από τον Elfyn Evans.
O Sebastien Loeb βρίσκεται στην έβδομη θέση και παρολίγον να βγει εκτός δρόμου στην SS3.
Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Andreas Mikkelsen, Teemu Suninen και Esapekka Lappi, ο οποίος έχασε περίπου 20 δευτερόλεπτα στην SS1, αφού ξέφυγε από τις γραμμές μετά από ένα watersplash και έπρεπε να κάνει όπισθεν.

Δείτε την απόφαση των αγωνοδίκων σχετικά με τον ενδεικτικό χρόνο του Neuville: 



Δείτε τους χρόνους των ειδικών:





Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS3:

Post a Comment

Previous Post Next Post