Rally Πορτογαλίας - 1η Μέρα - 1ο Loop: 1-2-3 για Toyota, καταστροφική αρχή για την Hyundai



Το πρωινό σκέλος της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκε με την απόλυτη κυριαρχία της Toyota, ενώ δύο από τα τρία αυτοκίνητα της Hyundai παρουσίασαν πρόβλημα και χάλασαν τα σχέδια για την πρωτοπόρο κορεάτικη ομάδα.
Ο Ott Tanak βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης και σημείωσε δύο φορές τον καλύτερο χρόνο στις SS2 και SS3.
O Jari-Matti Latvala είναι δεύτερος και έχασε χρόνο στην τρίτη ειδική, αφού είχε αρκετή σκόνη λόγω της αργοπορίας του Sebastien Loeb.
Ο Kris Meeke είναι στην τρίτη θέση παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε πρόβλημα με την ενδοεπικοινωνία κατά τη διάρκεια της δεύτερης ειδικής.
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Teemu Suninen, ο οποίος απέχει από την τρίτη θέση 3 δευτερόλεπτα.
Πίσω του βρίσκεται ο Elfyn Evans, του οποίου το αυτοκίνητο ακουγόταν σαν να ρετάριζε μετά το τέλος της SS2.
Έκτος είναι ο Sebastien Ogier, ο οποίος έχασε αρκετό χρόνο, καθώς ήταν αναγκασμένος να καθαρίζει το δρόμο.
Ο Thierry Neuville απειλεί τον Γάλλο οδηγό, αφού απέχει από εκείνον μόλις πέντε δέκατα του δευτερολέπτου. Παρά το γεγονός ότι ξεκινούσε τρίτος στις ειδικές, έχασε χρόνο, γιατί οδηγούσε προσεκτικά, ενώ ο κινητήρας του i20 Coupe WRC έσβησε στην SS1 και άργησε να εκκινήσει.
Τη δεκάδα κλείνουν οι Gus Greensmith, Esapekka Lappi, ο οποίος είχε κλατάρισμα στο μπροστινό αριστερό ελαστικό στην τρίτη ειδική, και Kalle Rovanpera.
Οι Dani Sordo και Sebastien Loeb αντιμετώπισαν πρόβλημα με το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου των αυτοκινήτων τους στην τελευταία ειδική της ημέρας και αναγκαστικά κινούνταν αργά μέσα στην ειδική. Μάλιστα, ο Ισπανός οδηγός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική και κρατούσε την πρωτοπορία του αγώνα.

Δείτε τους χρόνους των ειδικών:




Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS3:

Post a Comment

Previous Post Next Post